Restaurant Verhage Floriande Hoofddorp was een van de organisaties die de afgelopen week in Haarlemmermeer in actie kwam voor Oekraïne
Restaurant Verhage Floriande Hoofddorp was een van de organisaties die de afgelopen week in Haarlemmermeer in actie kwam voor Oekraïne Aangeleverd

Brede steun uit Haarlemmermeer voor Oekraïne

8 maart 2022 om 07:50 Overig

HOOFDDORP Restaurant Verhage Floriande Hoofddorp was een van de organisaties die de afgelopen week in Haarlemmermeer in actie kwam voor Oekraïne.  Met hun ‘Help Ukraine’ verzamelden ze spullen die hard nodig zijn in het door een oorlog geteisterde land.  

Van alle kanten kwam steun. De gemeente stuurde donderdag een steunbrief naar alle 210 inwoners die oorspronkelijk uit Oekraïne komen. Een warme actie was ook het konvooi van de Stichting Holland-Oekraïne uit Nieuw-Vennep dat via een aantal Poolse truckers een hulpactie kon laten doorgaan. Elf vrachtwagens vol schoon drinkwater, handgel, dozen, houdbaar voedsel, maar ook schoolmeubelen en dergelijke zijn inmiddels aangekomen in de westelijke plaats Lviv.

Of kijk naar Badhoevedorper Ben Pouw. Die heeft dagen op de Dam gestaan om mensen te bewegen geld over de maken op Giro555 dat een Nederlands hulpfonds is voor de Oekraïners. 

In HCnieuws van deze week bieden wij een fotopagina met de opvallendste acties van de afgelopen week.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie