Van Groningen: 'Het voelt tweezijdig, maar ik heb nu eenmaal een keuze gemaakt en dan zet je door.'
Van Groningen: 'Het voelt tweezijdig, maar ik heb nu eenmaal een keuze gemaakt en dan zet je door.' Jan Aukes

Gert van Groningen is ‘los’, vrijwel alle antieke spullen verkocht

15 april 2022 om 11:11 Overig

NIEUW-VENNEP “De spullen zijn voor 98 procent verkocht. Het voelt tweezijdig, maar ik heb nu eenmaal een keuze gemaakt en dan zet je door.” 

Gert van Groningen is bijna van zijn imposante verzameling rijtuigen, antiek, curiosa, miniaturen, klokken en schilderijen af. Middels een online veilig heeft hij de deze week zo’n beetje alles verkocht. Niet alleen hij, maar heel Nieuw-Vennep is een collectie ter grootte van een klein museum kwijtgeraakt.

De opbrengst viel niet in alle gevallen mee. “Ik heb tien jaar geleden veel koetsen tegen de hoofdprijs gekocht, daarna is de prijs stevig gezakt. Dat wist ik al, en dat kwam uit. Aan de andere kant leverden sommige spullen veel meer op dan ik had verwacht. Als ik zie wat er onder de streep over is, dan ben ik tevreden.” 

Omdat de veiling digitaal plaatsvond, heeft de Vennepse verzamelaar geen idee wie zijn spullen gekocht heeft. Wel kon hij zien dat uit zo’n beetje alle Europese landen belangstelling was. “Gelukkig maar”, lacht hij. “Als ik het alleen van Nederland had moeten hebben, was het niet zo’n succes geworden.”

“De komende worden de spullen opgehaald tijdens afhaaldagen. Dat zal een gemengd gevoel geven. Als ik door mijn winkeltje loop, had ik eigenlijk niets willen verkopen. Ik had er het liefst nog wat langer van genoten. Maar ik ben bijna tachtig jaar. Dit moest gewoon gebeuren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie