Carmen Meester, van talenschool Talenmeester
Carmen Meester, van talenschool Talenmeester EDWIN GERRITSEN

‘Taalonderwijs kan makkelijker en leuker’

19 april 2022 om 17:23 Overig

HOOFDDORP Op 1 mei 2022 verhuist talenschool Talenmeester naar een nieuwe locatie aan de Bijlmermeerstraat in Hoofddorp. Hiermee zet de talenschool een flinke stap voorwaarts om nog meer cursisten te mogen begroeten.

In september 2012 startte oprichtster Carmen Meester met het geven van Spaanse lessen, thuis aan de keukentafel. Vanwege het grote animo voor deze lessen werd de keukentafel na 2,5 jaar verruild voor externe locaties, eerst bij Pier K, vervolgens in Beukenhorst-West en tot recentelijk aan de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp.

Het succes van de talenschool is te danken aan de compleet andere manier waarop de lessen aangeboden worden. Er worden geen tekst- of werkboeken gebruikt, cursisten werken niet aan tafels en in de lessen wordt er niet uitvoerig over grammaticaregels gepraat. In alle lessen spreekt de docent gedurende de hele les in de doeltaal op een manier die voor alle cursisten begrijpelijk is. Net zoals kleine kinderen hun moedertaal leren, pikken de cursisten van Talenmeester op dezelfde manier de Spaanse, Franse of Italiaanse taal op. Tijdens de lessen wordt er gesproken over allerlei onderwerpen, er worden verhalen bedacht en gelezen en liedjes geluisterd en besproken. In plaats van invuloefeningen en rijtjes werkwoorden vervoegen als huiswerk, beschikken de cursisten over leuke leesboekjes en video’s. 

Dat deze succesformule werkt, bewijzen de vele cursisten die al jarenlang lessen volgen bij Talenmeester en niet van plan zijn te stoppen, ook omdat de lessen “gewoon zo gezellig zijn”. Beginnende cursisten zijn altijd blij verrast na hun eerste les: “Vaak zien mensen ertegen op om weer te gaan ‘leren’ en herinneringen aan strenge docenten met rode pennen werpen een flinke drempel op. Maar al tijdens hun eerste les bij Talenmeester ontdekken ze dat taalonderwijs heel anders kan en dus heel leuk kan zijn”.

Ook denken veel mensen dat ze geen aanleg hebben om een andere taal te leren. “Onzin”, vertelt Carmen Meester, “ieder mens kan een nieuwe taal leren, zo zijn onze hersenen gebouwd. Wanneer je heel veel begrijpelijke input van een nieuwe taal binnen krijgt, gaan je hersenen deze input automatisch verwerken en krijgt de taal vorm in je hoofd, precies zoals we als kleine kinderen met onze eerste taal hebben gedaan”.

Op de nieuwe locatie beschikt de talenschool over 4 lesruimtes, een uitgebreide bibliotheek en een gezellige ontvangstruimte waar cursisten voor of na hun les plaats kunnen nemen om een kopje koffie of thee te drinken, een tijdschrift of een boekje te lezen of te praten met andere cursisten.

Voor meer informatie, de lesroosters en inschrijvingen: www.talenmeester.nl

Specialist

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie