rode lampenpoetserplant
rode lampenpoetserplant Ans Roling

Een reis over de wereld in De Heimanshof

Overig

HOOFDDORP Op zondag 1 mei kunnen bezoekers van De Heimanshof een reis maken door de tropen, de woestijn en het mediterrane klimaat. Maak kennis met de prachtige rode lampenpoetsersplant, wurgboom, drakenbloedboom, olifantspoot, paradijsvogelbloem, schoonmoedersstoel en vele andere bijzondere kasplanten. Er is een leerzame gezinsspeurtocht uitgezet door de drie kassen. Deelname is gratis. De tuin is open van 13.00 tot 17.00 uur.

In de kassen zijn planten te vinden waarvan de vruchten in ieder huishouden terug te vinden zijn. Denk daarbij aan koffie, citrusvruchten, druiven, banaan en vijg. Maar wist u ook dat de manukaplant al door de Maori werd gebruikt als voedsel, medicijn en om gereedschap en kunst van te maken?  En dat papyrusriet niet alleen voor het maken van papier gebruikt werd maar ook voor dakbedekking? Lees er alles over op de nieuwe informatieborden.

De kassen zijn op het oog een vreemde eend in de heemtuin, maar historisch verklaarbaar. Het terrein van De Heimanshof was vroeger de gemeentelijke stadskwekerij en in de kassen werden kantoorplanten gekweekt. Na overdracht aan De Heimanshof zijn de kassen omgebouwd om les te geven aan schoolkinderen over klimaten, de herkomst van producten die wij dagelijkse gebruiken en de verre weg die deze moeten afleggen naar Nederland.   

Vanaf 1 mei is de heemtuin tot 25 september in de weekenden open van 13.00 tot 17.00 uur. Op werkdagen is de tuin open van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Het adres is: Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp.

advertentie