In basisschool Vesterhavet was de sfeer tijdens de koningsspelen vrijdag opperbest.
In basisschool Vesterhavet was de sfeer tijdens de koningsspelen vrijdag opperbest. Jan Aukes

Deze weken Oranje boven

Overig

HAARLEMMERMEER Met de Koningsspelen op de basisscholen werd afgelopen vrijdag een periode ingeluid van een reeks Oranje-activiteiten. Uit het enthousiasme blijkt dat het koningshuis en vaderlandsliefde nog steeds populair zijn in Haarlemmermeer. 

De mogelijkheden om de betrokkenheid met de Nederlandse samenleving te tonen zijn talrijk. Maandag en dinsdag werden de lintjes uitgereikt in Haarlemmermeer, een mooi moment om voorbeeldburgers te feliciteren. Woensdag vinden de evenementen van Koningsdag plaats. Er zijn officiële vrijmarkten in Hoofddorp, Badhoevedorp en Nieuw-Vennep, en ongetwijfeld links en rechts nog wat ‘wilde’ kindermarkten. Overal zijn activiteiten, van oud-Hollandse spelletjes tot grote moderne feesten.

De dodenherdenking op 4 mei is een mooi moment om stil te staan bij de verworvenheden van onze samenleving. Zeker met de Russische dreiging is dit thema sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer zo actueel geweest. Op 5 mei tenslotte kunnen we nog een keer nationaal feesten en genieten van onze vrijheid.   

Koningspelen 2022 basisschool Vesterhavet
advertentie