Bianca, Cindy en Kick richten zich vooral op senioren.
Bianca, Cindy en Kick richten zich vooral op senioren. Ton Dijkstra / BDU

‘Hypotheek? Echt voor iedereen! Ook voor senioren’

Overig

NIEUW-VENNEP “We bemiddelen voor iedereen, onafhankelijk van leeftijd. Dus ook voor senioren? Die vraag horen we vaak en het antwoord is simpel: “zeker”, zegt hypotheekadviseur Kick Wiegmans. “Seniorenhypotheken behoren zelfs tot ons specialisme. Er valt voor deze groep een wereld te winnen.”

[DERDE VESTIGING] Op 1 oktober 2021 gingen aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep de deuren open van Kick Wiegmans Hypotheken. Ter oriëntatie: naast het pand van Heemborgh Makelaars, waarmee zijn bedrijf nauw samenwerkt. “Onze dienstverlening vult elkaar naadloos aan.” 

Het kantoor is de derde vestiging in de regio. “Ons hoofdkantoor zit in Voorhout. Daar ben ik in 2012 als zelfstandig hypotheekadviseur gestart. In 2014 openden we een locatie in Leiden en vorig jaar kwamen we hierheen. In deze regio met een booming huizenmarkt zijn we sterk vertegenwoordigd.” 

In Nieuw-Vennep staan Cindy van Dijk en Bianca Slootweg dagelijks voor de klanten klaar. ”Cindy is onze vaste hypotheekadviseur, een echte Vennepse met een jarenlange ervaring in de hypotheekbranche. Bianca, assistent-hypotheekadviseur, zorgt voor een  klantvriendelijke afhandeling van het administratieve traject. Zelf adviseer ik op alle vestigingen.” Wiegmans is er trots op, dat hij zijn bedrijf succesvol op de kaart heeft gezet. “In 2016 en 2017 wonnen we de Independer Hypotheekprijs regio Hollands-Midden door de hoogste klantwaardering . In 2018 is Independer met deze prijs gestopt, maar bij de reviews staan we nog steeds landelijk bovenaan. Momenteel met een 9,4!”

[SENIOREN] Uitgangspunt van Kick Wiegmans Hypotheken is maatwerk leveren voor iedereen. “De financiering van je huis mag nooit knellen. Gebeurt dat wel, dat heb je de verkeerde hypotheek. Het kan beter, dat hebben we al vaak laten zien. Ook voor senioren. Juist voor deze groep (AOW-ers, maar ook al vanaf 57 jaar), die vaak rondloopt met de gedachte: ben ik niet te oud, krijg ik nog wel iets geleend, kunnen we veel betekenen. Wanneer? Als je de overwaarde van je huis wilt opnemen, liever gelijkvloers wilt gaan wonen, lagere maandlasten zoekt of vreest dat je moet afrekenen, omdat je aflossingsvrije hypotheek afloopt, is een afspraak met ons een goed idee. Bij het maken van het financiële plaatje bekijken we de lasten vanuit de zogenaamde seniorenpropositie. Niet vanuit de standaardtoets, die altijd rekent met het betalen van rente en aflossing, ook al zou er niet worden afgelost.” Hij geeft een voorbeeld. “Een echtpaar heeft een hypotheekvrije eigen woning. De man heeft  AOW en een pensioen van 5.000 euro per jaar, de vrouw alleen AOW. Standaardtoetsing komt uit op een leencapaciteit van 125.000 euro, via de seniorenpropositie kan dat 225.000 euro worden. Liefst een ton meer. Dan mag je toch zeggen, dat er voor senioren nog een wereld te winnen valt.”

Kick Wiegmans Hypotheken, Hoofdweg 1334-B 2153 LT Nieuw-Vennep. Tel. 0252745026. www.kickwiegmanshypotheken.nl info@kickwiegmanshypotheken.nl....

Anja Maas

advertentie