In Abbenes kan alles!
In Abbenes kan alles! SVA

Gezelligheid en niet de punten staan voorop bij tennistoernooi Abbenes

Overig

ABBENES Na een pauze van twee coronajaren kan eindelijk de 34e editie van het tennistoernooi  Open Abbenes worden gehouden. In de week van 6 tot en met 12 juni gaan de vier gravelbanen in Abbenes open voor tennisliefhebbers uit de regio. Goed nieuws daarnaast is dat de organiserende Sportvereniging Abbenes kan melden dat hoofdsponsor Tuincentrum Suidgeest is. 


“We zijn heel blij dat Tuincentrum Suidgeest uit Nieuw-Vennep haar naam aan ons toernooi wil koppelen”, legt toernooileider Hannelore Vermeere uit. “Het organiseren van het toernooi doen we nu al 34 keer als een goed geoliede machine, maar het vinden van sponsoren is in ons kleine dorp niet makkelijk. De steun van regionale ondernemers kunnen we goed gebruiken.”

“Met deze sponsoring kunnen we bijvoorbeeld de ballen bekostigen, maar ook andere activiteiten op het park ontwikkelen tijdens de toernooiweek”, legt de toernooileider uit. Commissielid Jeroen heeft de speciale toernooiposter weer rondgebracht bij omliggende verenigingen en een mailtje aan oud deelnemers is verstuurd. We hopen dat de tennissers uit de regio, die noodgedwongen 2 jaar niet bij ons konden spelen, weer allemaal inschrijven. Let op: inschrijven kan tot 22 mei via toernooi.nl.

“We hebben deelname in vele categorieën en dus een vol programma. We starten in het Pinksterweekeinde en de competitie is ook niet afgelopen, dus het wordt een hoogstandje om alles naar ieders wens te plannen”, legt de toernooileider uit. “Maar zoals altijd wordt het buiten de baan ook een gezellig feestje.” De organisatie zorgt voor thema-avonden met aangepaste kleding en muziek, de kantine kent vaak een hapje of drankje dat aansluit bij het weekthema. Het weekthema is dit jaar “Heel Open Abbenes bakt er niets van…!”

In de middag wordt gespeeld in verschillende 50+ categorieën. “Dit is geen KNLTB toernooi, dit betekent vooral dat gezelligheid en sportiviteit voorop staan, en niet de punten voor de speelsterkte”, vertelt Vermeere. “Onze vereniging heeft een actief beleid om mensen boven de vijftig lekker en gezellig te laten tennissen, velen van de deelnemers zien we ook op onze maandagtoernooien op het park. Mijn recent overleden moeder was een belangrijk kartrekker voor deze activiteiten. Ik ben blij dat andere leden van de sportvereniging door gaan met het organiseren van het maandagtoernooi.”

Op donderdagavond 9 juni organiseert de toernooi commissie ook weer de inmiddels beroemde pubquiz onder bezielende leiding van Dick van ’t Riet. “Inmiddels is deze avond naast het tennis een publiekstrekker geworden. Via onze Facebookpagina zullen we de teams die willen mee doen op tijd informeren over het thema van de avond. Ze willen namelijk allemaal voorbereiden en winnen”, lacht Hannelore.

De toernooiposter wordt overhandigd door Hannelore Vermeere aan Remco Suidgeest.
Toernooiposter Open Abbenes
advertentie
advertentie