De spiegel wordt gemonteerd door  Balk Rijwielen in Nieuw-Vennep.
De spiegel wordt gemonteerd door Balk Rijwielen in Nieuw-Vennep. pr

Deelnemers Doortrappen krijgen gratis fietsspiegel

Overig

HAARLEMMERMEER Fietsen is een fijne manier om in beweging, sociaal actief en zelfredzaam te blijven. Zeker als we ouder worden. Het programma Doortrappen, Team Sportservice en rijwieltourclub Hoofddorp organiseren daarom op vrijdag 20 mei voor de 2de keer de Doortrappen fietstochten. Deelnemers krijgen een gratis fietsspiegel.

Rondom Haarlemmermeer zijn twee mooie fietsroutes uitgezet. Het zijn routes in eerste instantie bedoeld voor fietsers van 65+, maar iedereen is welkom. Op de route ontdekken de deelnemers het groen van de natuur en verrassende nieuwe plekjes, met weinig obstakels en relatief rustige kruisingen. De route van 15 km of 30 km start en finisht bij het sportcomplex Toolenburg in Hoofddorp. Het event vindt plaats tussen 09.30 - 12.00 uur en tijdens de pauze is er een fietsquiz georganiseerd. 

Deelnemers aan de tochten ontvangen een tegoedbon, waarmee zij van tevoren gratis een fietsspiegel kunnen laten monteren bij Balk Rijwielen in Nieuw-Vennep. De tocht op 20 mei is daarnaast een goede voorbereiding voor de Avond Fiets 4-daagse (AF4daagse) die voor de 24ste keer georganiseerd wordt door RTC Hoofddorp van 27 juni tot en met 30 juni. Ook hier kunnen de deelnemers zich al voor aanmelden.

Iedereen is vrijdag 20 mei welkom om mee te fietsen met zijn of haar eigen fiets. Dit kan zowel met een normale fiets als met een e-bike. Deelname aan de Doortrappen fietstocht is gratis, maar de deelnemers moeten zich wel vooraf aanmelden vóór donderdag 19 mei 12:00 uur via doortrappen.nl/haarlemmermeer.

Doortrappen is landelijk programma om 65+’ers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. Acht gemeentes in Vervoerregio Amsterdam zijn onderdeel van dit programma, waaronder gemeente Haarlemmermeer. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in Haarlemmermeer. Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten voor ouderen, zo ook in Haarlemmermeer. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten in de gemeente Haarlemmermeer vind je op doortrappen.nl. 

advertentie