De T-splitsing in het dorp is niet altijd begaanbaar.
De T-splitsing in het dorp is niet altijd begaanbaar. Aangeleverd

Verkeerd: vrachtwagens blokkeren de weg in Buitenkaag

Overig

BUITENKAAG Onder de naam ‘Verkeerd’ bekijken we in deze rubriek gevaarlijke of bijzondere verkeerssituaties in Haarlemmermeer. Deze week: Buitenkaag.

Het was in deze rubriek wachten op een reactie vanuit het zuiden van Haarlemmermeer. Als er ergens geklaagd wordt over verkeer, dan is het wel in Buitenkaag. “Bij ons heerst een dagelijks voorkomende verkeerschaos, veroorzaakt door werknemers van scheepswerf Royal van Lent Feadship,”, zo laat men weten. Een van de ergernissen is dat vrachtwagens de T splitsing in het dorp blokkeren en manoeuvreren om vanaf de loswal op een ponton te rijden om vervolgens over te varen naar Kaageiland. Ook worden er zeecontainers op de weg gezet. De loswal wordt gebruikt voor bedrijfsactiviteiten van de scheepswerf maar ook voor aan- en afvoer van bouwmaterialen van inwoners van Kaageiland.
Binnenkort volgt een gesprek met de gemeente Haarlemmermeer over deze gevaarlijke situatie. “We hopen dat er eindelijk een einde gaat komen aan deze gevaarlijke situatie,” zo laten bewoners HCnieuws weten.

[Tips? Mail naar hcredactie@bdu.nl.

advertentie