De deelnemers zaten met een grote glimlach aan tafel.
De deelnemers zaten met een grote glimlach aan tafel. aangeleverd

Heerlijke Food La Route smaakt naar meer

Overig

HOOFDDORP Tijdens de eerste Food La Route Hoofddorp werd woensdag en donderdag volop genoten van een gezellige avond uit met vrienden of familie. Het bijzondere aan het culinaire evenement is dat elke gang wordt uitgeserveerd in een van de vier deelnemende restaurants. Initiatiefnemer Janet van Wijk: “Iedereen die meedeed is verwend bij: Bar Bistro Joseph, Trattoria Buoni Amici, Restaurant Elders en Restaurant Traverse House.”


Bij de start, om 18.30 uur, werden de deelnemers met open armen ontvangen. “Met veel enthousiasme kon je meehobbelen waarna je lekker kon gaan zitten aan het tafeltje dat speciaal ingedekt voor je klaarstond. Het voorgerecht begon bijvoorbeeld met lekkere hollandse garnalen in cocktailsaus bij Traverse House en er waren van die grote borden met heerlijke rundercarpaccio met pesto, pijnboompitjes, kaas en rucola bij Restaurant Elders,” vertelt Janet.

“Hierna ging iedereen naar het volgende restaurant om het tussengerecht te eten. Bij het ene restaurant zijn de gasten gezellig met elkaar aan de praat geraakt, bij het andere restaurant zag je vrienden die elkaar lang niet gesproken hadden en het geweldig naar de zon hadden. Ontzettend leuk dat op zo’n avond mensen samenkomen, nieuwe mensen leren kennen of oude bekenden tegenkomen. Het hele sfeertje zorgde voor een gezellige en onvergetelijke avond.”

“Bij het hoofdgerecht stonden eersteklas vleesgerechten op het menu. Zo was er zo’n smakelijke Argentijnse Ribeye wat werd verzorgd met bordelaisesaus en natuurlijk een overweldigende Malbec wijn erbij, wat dit gerecht compleet maakte.”

“Na nog een gezellige wandeling en drie wijn achter de kiezen kon er genoten worden van het dessert en wat was deze goed bij Buoni Amici. Een écht Italiaans nagerecht: Cannoli Alla Siciliana, alleen deze spreekwoorden klinken al als muziek in de oren, laat staan hoe het smaakt. Daar kwam nog een Italiaans kopje koffie achteraan om het af te maken.”

Janet tenslotte: “De hele avond, zat de sfeer er echt in en is er genoten door iedereen! De volgende keer zal waarschijnlijk dit najaar alweer plaatsvinden. Wil je hiervan op de hoogte blijven laat dan je e-mailadres achter op foodlaroute.nl of volg de socials @FoodLaRoute.”

advertentie