De heren van de 4e divisie tijdens het looponderdeel.
De heren van de 4e divisie tijdens het looponderdeel. Dieke Klijn

Zonnige start wedstrijdseizoen Triathlon Vereniging Haarlemmermeer

Overig

HAARLEMMERMEER Afgelopen zondag is het competitieseizoen van de divisiewedstrijden voor triatleten weer van start gegaan. Drie teams van Triathlon Vereniging Haarlemmermeer waren naar Enschede afgereisd voor een Team Time Trial. Bij deze wedstrijdvariant start je gezamenlijk met vier teamleden op een achtste triathlon, hierbij wordt 475m gezwommen, 20km gefietst en 5km gelopen. De finishtijd van de derde triatleet telt voor het klassement.   

Het eerste team dat van start ging was het herenteam in de vierde divisie. Guido, Steve en Arjan zetten een snelle zwemtijd neer, en hadden zo een goede uitgangspositie voor een mooie eindtijd. Het weer werkte echter niet mee, want de hitte zorgde ervoor dat vooral het looponderdeel erg zwaar was. De heren eindigden met een eindtijd van 1:13:10 op de zestiende plaats in het klassement.   

In de namiddag was het de beurt aan de dames en heren van de tweede divisie. 

In de slipstream van Judith begon het damesteam, met verder nog Linda, Dieke en Rosanne in het zwembad aan hun triathlon. Tijdens het fietsen liet Judith zich afzakken en gingen de andere dames er in volle vaart vandoor. Daarna volgde nog een stabiele loop, en eindigden de dames op de elfde plaats met een tijd van 1:12:25. 

Een halfuur na het damesteam kon ook het herenteam in de tweede divisie van start. Harry, Michiel en Dirk Jan bleven de hele wedstrijd goed bij elkaar en wisten daardoor een constante race te volbrengen. Zij werden uiteindelijk zeventiende met een tijd van 1:02:21. 

Al met al kijken de teams terug op een mooie dag en een geslaagd begin van het seizoen! 

advertentie