Los Del Sol tijdens een eerdere editie van Concours Hippique Haarlemmermeer.
Los Del Sol tijdens een eerdere editie van Concours Hippique Haarlemmermeer. Jan Aukes

Niet genoeg sponsoren: Concours Hippique Haarlemmermeer afgelast

Overig

HAARLEMMERMEER “Tot onze zeer zeer grote spijt moeten wij bekendmaken dat het Concours Hippique Haarlemmermeer 2022 niet door kan gaan. Ondanks al het enthousiasme onder de vele vrienden van het concours, heeft de nasleep van de coronapandemie en de sterk gestegen kosten ons te veel parten gespeeld om de organisatie financieel van de grond te krijgen.”

Met deze mededeling op Facebook zet de organisatie een streep door het paardenfeest van dit jaar.  Het evenement bestaat al 110 jaar. Het stond dit jaar gepland op 17, 18 en 19 juni. Paardenliefhebbers keken er na twee jaar afwezigheid naar uit. De gemeente had al 30.000 euro subsidie toegezegd omdat het paardenevenement wordt gezien als belangrijk en identiteitsbepalend voor de geschiedenis van Haarlemmermeer. Ook wordt er altijd inschrijfgeld van de deelnemers gevraagd en levert de horeca het een en ander op. 

Maar die bedragen zijn bij lange na niet genoeg voor de begroting. Al in januari werd het Haarlemmermeerse bedrijfsleven gepolst voor sponsoring. “Het is afwachten hoe onze sponsors er voor staan”, gaf Dick Winters als voorzitter van de organiserende stichting destijds aan in HCnieuws. “We kregen tijdens eerdere edities altijd veel support uit vooral het midden- en kleinbedrijf in de Haarlemmermeer, zoals autobedrijven, detailhandel en horeca. En juist deze sectoren hebben in sommige gevallen grote klappen gehad. We gaan nu beginnen met onze vaste sponsors te benaderen en vragen of we toch op ze kunnen rekenen.”

Dat viel blijkbaar tegen. Er komt dit jaar geen Concours Hippique Haarlemmermeer.  

Aan toegangsgeld wordt niet gedacht. Eerdere ervaringen hebben bewezen dat dit simpelweg niet werkt. Winters: “Er is in het verleden tevergeefs geprobeerd entree voor de tribune te vragen. Dat hoort niet bij een familie-evenement met 15 á 20.000 bezoekers. Ons concours biedt namelijk naast de paardensport ook een kinderspeeldorp, optredens en vele andere activiteiten op het terrein.”

advertentie