Alix oogt dan wel schattig, maar als hij je niet kent kan hij flink bijten.
Alix oogt dan wel schattig, maar als hij je niet kent kan hij flink bijten. Aangeleverd

Ontvoerde chihuahua een dag later dood teruggevonden

Overig

HOOFDDORP Brutaal ontvoerd en waarschijnlijk uit de auto gezet toen hij lastig werd. Dat is volgens de verzorgster gebeurd met de zes jaar oude chihuahua Alix. Maandagavond 9 mei raakte het hondje zoek op NS-station Hoofddorp, een half uurtje later werd het dood teruggevonden door de dierenambulance. 

Alix is niet de echte naam van de pechvogel. De verzorgster wil die niet in de krant hebben omdat de bazin doodziek in het ziekenhuis ligt. “Dit kan ze er ook niet nog eens bij hebben,” zegt de vrouw die vier maanden voor de chihuahua zorgde. Om diezelfde reden doet zij anoniem haar verhaal.

Maandagavond 9 mei raakte het hondje op NS-station Hoofddorp op een onbewaakt ogenblik zoek. “Het was tussen 23.45 en 24.00 uur en ik stapte uit bus 340 richting Haarlem. Ik liet het hondje op weg naar mijn fiets even los, hij liep altijd perfect mee. Geen probleem. Het was twintig meter lopen, maar toen ik omkeek was hij ineens weg. Ik dacht nog: die is even poepen, maar nee, nergens meer te bekennen.”

“Na een tijdje zoeken ging ik er van uit dat Alix was meegenomen. Een chihuahua kost al snel 2500 euro en de ontvoerder heeft gedacht dat dit lekker verdienen is. Dat viel zeker tegen. Zo’n hondje oogt dan wel schattig, maar als hij je niet kent kan hij flink bijten. Waarschijnlijk dacht die man of vrouw: wat een mormel, en is die uit de auto gegooid. Toen ik de volgende dag ben gaan bellen bleek dat de dierenambulance hem al twintig minuten later had gevonden langs de N201. Dat was op een aardige afstand. Normaal loopt hij niet verder dan de keuken of de tuin. Het kan niet anders dan dat hij is meegenomen.”

De vrouw  is de volgende dag naar het politiebureau gegaan om te vragen of er camerabeelden kunnen worden uitgelezen, maar daar hadden de agenten geen tijd voor. Ook de busmaatschappij kon geen uitsluitsel geven. Wat er echt is gebeurd, blijft dus onduidelijk. Wie wat heeft gezien wordt gevraagd te bellen met 06 45680799.

advertentie