De Engelse rietblazer Johnny Boston is een allround musicus.
De Engelse rietblazer Johnny Boston is een allround musicus. Robenson Gassant Gassant Design

Meer Jazz Festival verplaatst naar Nieuw-Vennep

Overig

NIEUW-VENNEP Het Meer Jazz Festival is verplaatst naar Nieuw-Vennep. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli is De Rustende Jager en het ruime parkeerterrein dat voor de zaak ligt het toneel voor het evenement. Deze ambiance biedt de mogelijkheid voor een intiem en gezellig Meer Jazz Festival.

Swingende bands, ronkende blues, latin, funk, big band jazz, prachtige vocale en instrumentale jazz in allerlei genres, al met al zesentwintig bands met honderdtachtig muzikanten. Natuurlijk laat ook regionaal talent van zich horen en het Conservatorium van Amsterdam heeft weer zijn talentenbands afgevaardigd. En wat de inwendige mens betreft: aan hapjes en drankjes zal het ook dit keer niet ontbreken. 

[Vrijdag 1 juli – van 17.00 uur tot 01.00 uur]

Om een greep te doen uit het gevarieerde programma: om 21.15u gaat de Jachtzaal van De Rustende Jager open voor een optreden van het Johnny Boston Quartet. De Engelse rietblazer Johnny Boston is een allround musicus, gepokt en gemazeld in de hogere regionen van de classic jazz. Hij heeft meermalen voor Meer Jazz opgetreden. Aansluitend swingende Cubaanse sonmuziek met SonPaTí. Het kwartet van Bob Kaper, de leider van de Dutch Swing College Band, speelt in de Jonge Jager.

Buiten speelt Wild Bill and The Invisible Men. Dit is een uniek septet met o.m. trompettiste Elliser van der Molen. Deze groep heeft een breed repertoire van ska tot reggae en poppy, latin, klezmer en jazzy ballads. Na Wild Bill komt de Amerikaanse Greg Izor met Louisiana blues, swamp pop en R&B. Hij speelt met de band van Blues Award-winnaar Thomas Toussaint, uitgeroepen tot Nederlands beste bluesharmonicaspeler.

Na de Big Band Haarlemmermeer – goede wijn behoeft geen krans! – komen The Busquitos. Niemand ontkomt aan het festijn en de gekkigheid die dit humoristische kwartet muzikaal op touw zet. De Busquitos vormen een feestelijke afsluiting van deze eerste dag van het Meer Jazz Festival nieuwe stijl.

[Zaterdag 2 juli – van 13.00 uur tot 01.00 uur]

Op de tweede dag van het festival wordt in de Jachtzaal de Meer Jazz Prijs uitgereikt aan vocaliste Deborah J Carter. Later op de middag is er nog een optreden van ‘onze eigen’ Dennis ‘Happy Jazz’ Kivit, ooit een veelbelovende leerling van Deborah, een leerling die de belofte ook heeft waargemaakt. 

Ook een aanrader: Ilse Huizinga Sings Gerswin, een programma dat zeer hoog scoorde in de landelijke pers. Heel verrassend en toch plezierig herkenbaar is Bring it Back, aan het begin van de avond op het buitenpodium. Aansluitend de Engelse Chris Corcoran & Band – een fenomeen op het gebied van instrumentale blues, een groep die tal van internationale awards op haar naam heeft.

Het traditionele bigbandconcours vindt in het najaar in Hoofddorp plaats. Maar… voor de bigbandliefhebbers zijn er op zaterdagmiddag de bekende Jan Molenaar Big Band o.l.v. Loet van der Lee, en de Jazz Focus Big Band o.l.v. Lorenzo Mignacca, de opvolger van de helaas overleden Peter Guidi, die aan veel Meer Jazz Festivals heeft meegewerkt. 

De vijf blazers en de percussionist van de unieke Remote Brass Band spelen tv- en filmtunes uit de afgelopen zestig jaar.

Nog niet genoemd zijn het Elsie Nouvel Quartet met heerlijke ‘zwijmeljazz’, Mosquito plays Art Blakey, de Pier K-band Cat’s Groove o.l.v. Niek van Wiggen, de funky band The Fours, het Michael Murray Quartet, het internationale door filmsoundtracks geïnspireerde NAUSYQA, de Imperfect Bread - eveneens met een internationale bezetting met een gemeenschappelijke liefde voor wereldmuziek, het Marti Mitjavila Trio van het Conservatorium van Amsterdam en BOOST! - ‘a loud & nasty rollercoaster ride’ met hammondorganist Rob Mostert.

Chris Corcoran is een fenomeen op het gebied van instrumentale blues.
advertentie