Ook de kortebaandraverij in Hoofddorp moet op de nieuwe site komen.
Ook de kortebaandraverij in Hoofddorp moet op de nieuwe site komen. Willem ten Veldhuys

Vrijetijdspromotie Haarlemmermeer vanaf één plek

Overig

HAARLEMMERMEER Met de lancering van de website VisitHaarlemmermeer wordt alle vrijetijdsinformatie in de gemeente gebundeld. De ‘uitgebreide digitale VVV-gids’ met ideeën voor fiets- en wandelroutes, avondjes uit, uitjes met kinderen, shoptips is maandag door wethouder Marja Ruigrok in werking gebracht. 

Visite Haarlemmermeer vervangt de websites hlmrmeer.nl en uitinhaarlemmermeer.nl. Doel is het toeristisch aanbod voortaan allemaal op één plek aan te bieden. “Een website bouwen die én toegankelijk én wervend is, was een hele zoektocht. Maar het is ons gelukt en ik ben erg trots op het resultaat”, aldus de wethouder. 

Om beter in te kunnen spelen op de beleving van bewoners en bezoekers, staan op de site ook locaties beschreven aan de hand van een aantal thema’s, zoals Actief & Natuur, Kunst & Cultuur, Festival & Events, Food & Gastronomie, Wandelen & Fietsen, Shoppen en Met kinderen. Daarnaast is er een speciale routetool, waarmee routes kunnen worden ingeladen op de telefoon of navigatie. Daarnaast wordt het cultureel erfgoed van Haarlemmermeer belicht. 

In september 2020 is het nieuwe beleid ‘Toerisme, evenementen en promotie Haarlemmermeer 2020-2025’ door de raad van Haarlemmermeer vastgesteld met een duidelijke focus op de aanwezige vrijetijdsvoorzieningen voor inwoners en bezoekers. Om wandel- vaar- fietsroutes, erfgoed, kleine en grote evenementen meer onder de aandacht te brengen en Haarlemmermeer meer beleefbaar te maken, is gewerkt aan deze nieuwe website. Onder andere met de website wordt door de gemeente ingezet op online communicatie. De nieuwe website fungeert als hub. Alle sociale mediakanalen verwijzen naar de website, waar continu nieuwe content wordt aangevoerd.

advertentie