Het nieuwe college van Haarlemmermeer. Van links af: Charif El Idrissi (HAP), Marja Ruigrok (VVD), Charlotte van der Meij (D66) Jurgen Nobel (VVD), Marjolein Steffens – van de Water (HAP) en Mariette Sedee (CDA).
Het nieuwe college van Haarlemmermeer. Van links af: Charif El Idrissi (HAP), Marja Ruigrok (VVD), Charlotte van der Meij (D66) Jurgen Nobel (VVD), Marjolein Steffens – van de Water (HAP) en Mariette Sedee (CDA). Jan Aukes

Realisme overheerst bij nieuw college Haarlemmermeer

3 juni 2022 om 17:13 Overig

HAARLEMMERMEER Het versterken van wat goed is, het afmaken wat in de periode 2019-2022 is begonnen en verbetering en vernieuwing waar dat nodig is. Verder: realistisch blijven. Die opdracht geeft de nieuwe wethoudersploeg via het collegeakkoord aan zichzelf in de komende vier jaar. 

Vrijdag presenteerde het zestal zich in de raadzaal van het tijdelijke gemeentehuis. Het bestaat uit Jurgen Nobel en Marja Ruigrok (VVD), Marjolein Steffens – van de Water en Charif El Idrissi (HAP), Charlotte van der Meij (D66) en Mariette Sedee (CDA). Zij hebben samen de ambitie om Haarlemmermeer als dynamische gemeente toekomstbestendig te laten groeien. Het nieuwe college geeft aan te kiezen voor realistische ambities. 

Een zware opdracht ligt daarbij in het zoeken naar manieren om de noodzakelijke maar pijnlijke ombuigingen uit 2021 te verzachten, zonder het financiële beeld uit het oog te verliezen. Daarbij kiest het college voor een toekomstbestendige groei, waarbij Haarlemmermeer op alle fronten meer weerbaar wordt. 

Over de 76 dagen tussen de verkiezingsuitslag en de definitieve presentatie zei Nobel dat het proces zorgvuldig doorlopen is. “We hebben de tijd genomen om een goede balans te zoeken tussen ambitie en realisme. We kunnen en willen nu aan de slag.”

Het coalitieakkoord omvat veertien punten met bovenaan veiligheid en afsluitend financiën. Als een van de grootste uitdagingen wordt genoemd het realiseren van een meer divers woningbestand en het bouwen van betaalbare woningen: “Tot 2040 willen we liefst 20.000 woningen, waarvan meer dan 3.000 tijdens deze raadsperiode.“

Een andere genoemde ambitie is het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Hoofddorp. Het besluit daarover moet nog in deze raadsperiode plaatsvinden. Ook het stroomtekort en de gevolgen van de klimaatverandering staan hoog op de actielijst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie