In deze ploeg zit veel potentie. Quinn Westra

Zwemtalenten ZPCH tellen mee in de Nederlandse zwemtop

22 juni 2022 om 12:41 Overig

HOOFDDORP “De Hoofddorpse vereniging ZPCH laat een stijgende lijn zien en laat zien mee te tellen in de Nederlandse zwemtop.” Dit stelt Katinka van Vastenhoven-Koekebacker namens de club.

Ze baseert haar uitspraak op de goede resultaten die zijn gehaald tijdens Nederlands Kampioenschap Langebaan in Amersfoort. De talenten Lucas Douwma, Robin Spreeuw, Alysha de Jong en Jelte de Jong deden het prima.

Lucas mocht dit weekend 3 keer aan de start komen en liet een mooie progressie zien op basis van techniek, start en onderwaterfase. Met een 7e, 8e en 9e plek op de schoolslag afstanden kan Lucas terugkijken op een mooi weekend. Robin Spreeuw mocht dit weekend aan de start op de 50m schoolslag en wat een mooie tijd zwom deze zwemster. Met een dik persoonlijk record zwom Robin in een sterk deelnemersveld naar de 15e plek bij de jeugd 1-2. Alysha de Jong mocht de zware afstand op haar nemen. Bij de dames 17-18 jaar zwom Alysha naar een mooie 4e plek op de 1500m vrije slag. Ze zwom een hele solide race. De jongste zwemmer van dit viertal, Jelte de Jong, mocht starten op de 1500m vrij bij de heren 12-13 jaar. Jelte keerde heel blij naar huis na een persoonlijk record en 12e plek. Een talent om in de gaten te houden. Al met al een geslaagd weekend voor deze zwemmers en zwemsters van ZPCH!

Maar ZPCH had dit weekend nog meer successen te vieren. Dit weekend stond ook in het teken van de provinciale kampioenschappen minioren. Hier mochten de beste 24 zwemmers en zwemsters per leeftijdsgroep van de provincie starten. 2 Dagen lang mochten ze strijden en de provincie waar ZPCH in zwemt kent een aantal sterke verenigingen waaronder ZPCH zelf. Met 10 zwemmers en zwemsters hoorde ZPCH bij de top van de meeste deelnemers in dit kampioenschap.Nynke Muntinga en Lacey Koekebacker namen beide meerdere gouden medailles mee naar huis waarvan Nynke 2x op het hoogste podium stond en Lacey 5x. Nynke zwom daarnaast ook nog naar een 2e plek en behaalde ook nog een 2x een 4e en 1x 5e plek. Lacey behaalde naast de gouden plakken ook nog een 2e plek op de 100m schoolslag. Roubin van Kampen zwom dit kampioenschap ook heel succesvol naar een 2e plek op de 50m vl en behaalde daarnaast ook nog 3x een mooie 3e plek en 1x 4e en 1x 5e. Sofija Velevska, zij zwemt sinds kort bij ZPCH nadat zij naar Nederland is verhuisd, zwom ook goede races met nette tijden. Sofija mag terugkijken op een weekend waarin zij 2x een 2e plek behaalde. Naast deze talentvolle zwemsters kwamen er ook de talentvolle jongens aan start. Baris Tomu kwam dit weekend op alle afstanden aan start en met 1x een 2e, 2x een 3e, 2x een 5e en 1x een 10e plek kan hij terugkijken op een succesvol weekend. Maxwell Russel, Laurens Steenaart, Ewan Krist, Quinn Hermans en Aris Tomu behaalde weliswaar geen podiumplaatsen maar deze mannen hebben zeker laten zien dat de progressie er is en dat de uren die zij in het zwemmen stoppen niet voor niets zijn. Al met al kan ZPCH terugkijken op een mooi weekend met jonge talentvolle zwemmers en zwemsters.

Een weekend eerder stond zwem Nederland in het teken van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Van 10 juni t/m 12 juni mochten Ruben van Deenen en Jenny Muntinga ZPCH vertegenwoordigden in het prachtige bad van Nederland, Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven.Ruben zwom, ondanks een blessures waar hij al enige tijd last van heeft, 3 afstanden. Hij zwom zijn oude langbad persoonlijke records uit de boeken. In een sterk deelnemersveld behaalde hij de 33e plek op de 200m schoolslag, 44e plek op de 100m school en op de 50m vrij behaalde hij de 52e plek. Jenny Muntinga liet dit weekend zien dat zij in hele goede vorm is. Deze talentvolle zwemsters zwom het gehele klassement wat inhoudt dat er 10 afstanden worden gezwommen. Op 5 afstanden kwam Jenny in de top 10 en aan de hand van alle behaalde resultaten kwam Jenny tot een hele mooie en enorm verdiende 10e plek.