Afbeelding

Buitenlokaal basisschool De Vredeburg in de vorm van een amfitheater

Overig

HOOFDDORP Op basisschool De Vredeburg is woensdag het buitenlokaal officieel geopend door Bas Knapp van het Hoogheemraadschap Rijnland.
Directeur Frank van Bergen: “Met de realisatie van dit buitenlokaal draagt de school bij aan het klimaatbewustzijn van de leerlingen. Bovendien is het een heerlijke plek om buiten in de natuur les te geven. Bijzonder is dat het lokaal, in de vorm van een amfitheater, klimaatvriendelijk is. Zo wordt het regenwater in grote regentonnen opgevangen. De kinderen kunnen dit water met behulp van heuse pompen vervolgens weer oppompen en gaat er geen kostbaar drinkwater verloren. Het buitenlokaal is gerealiseerd dankzij een subsidie van het Hoogheemraadschap en in de weekends en avonden gebouwd door een aantal ouders.”

“Na het officiële praatje hebben de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 getest hoe klimaatproof het plein van de school is. Verschillende teams onderzochten hoe het met de waterafvoer zit, hoe hittebestendig het plein is en hoeveel groen er is. Tot slot hebben alle leerlingen een bloembommetje geplant, waar de bijen, vlinders en hommels hopelijk snel van kunnen genieten.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie