Afbeelding

Presentaties op het Kunstfort - Werelden die Werelden

27 juni 2022 om 17:03 Overig Deel je nieuws

Op zaterdag 2 juli om 15.00 uur vinden de presentaties van de eerste editie van ‘Werelden die Werelden’ plaats. Wees welkom! 

Gedurende een maand ontwikkelden vier geselecteerde kunst initiatieven van ‘Werelden die Werelden’ een educatieve interventie (performatieve lezing, workshop etc.) rond het bouwen van werelden. De presentaties zijn gratis en Engelstalig en iedereen die wil kan deelnemen. 

De initiatieven 

Naar aanleiding van de open call selecteerde het Kunstfort de volgende initiatieven: Noam Youngrak Son, Paula Garcia Sans, Pete Ho Ching Fung, Scores for Gardens. 

Werelden die Werelden 

In de afgelopen jaren werden fluisterende stemmen steeds luider als reactie op de clusterfuck van meervoudige crisissen (Wxtchcraft, 2021), gevormd door trauma en een noodzaak om te overleven. In een tijdperk dat wordt gevormd door kapitalisme, validisme, witte suprematie en het patriarchaat hebben deze stemmen een gebrek aan ruimte en middelen om over een andere wereld te dromen: ‘’The late Mark Fisher once famously said that it’s easier to imagine the end of the world than it is to imagine the end of capitalism. The same could be said about prisons: it is easier to imagine the end of the world than it is to imagine a world without prisons.’’ (Wang, 2018) 

Hoe kunnen dromen die worden gedroomd en werelden die worden gewereld ongedefinieerd blijven door – en uiteindelijk eindigen bij – deze repetitieve gewelddadige systemen? 

We hebben een oefening van visie- en droomvaardigheden nodig (Mingus 2017, zoals geciteerd in Wang 2018), er is een push nodig om te dromen in felle geluiden en luide kleuren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie