Afbeelding
Pixabay/Kees van der Veer

Politie haalt al te enthousiaste drone boven Hoofddorp uit de lucht

Overig

HOOFDDORP De luchtvaartpolitie heeft vorige week boven Hoofddorp een drone uit de lucht gehaald die vanuit een woonwijk in Hoofddorp meerdere malen tot zeer grote hoogte was opgestegen. “Het ging om een toestel van het type DJI Mini 2. Die werd in tenminste één geval tot ruim tien keer de maximaal toegestane vlieghoogte van 120 meter gebracht, en dat in de nabijheid van Schiphol,”  zo meldt de website dronewatch.nl.

De betreffende dronevluchten vanuit Hoofddorp werden opgemerkt door middel van een gestationeerde dronedetector. “De vluchten in Hoofddorp vielen extra op vanwege de hoge frequentie en grote overschrijdingen van de maximale vlieghoogte, in één geval tot wel 1.400 meter”, aldus een woordvoerder van de luchtvaartpolitie.

Besloten werd om een alarm in te stellen op het identificatienummer van de drone. Dat leidde binnen een dag tot resultaat: tijdens een nieuwe vlucht werd aan de hand van AeroScope direct de locatie van de bestuurder zichtbaar. De regionale politie trof de dronepiloot vervolgens inderdaad aan op die plek, inclusief de gedetecteerde DJI Mini 2. De   zaak is overgedragen aan de afdeling luchtvaart van de Landelijke Eenheid.

advertentie
advertentie