Van links af: John van der Hulst (politie), Johan Brugman (Parkmanagement), Tim Aarts (gemeente Haarlemmermeer), Henk Bossebroek van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied)
Van links af: John van der Hulst (politie), Johan Brugman (Parkmanagement), Tim Aarts (gemeente Haarlemmermeer), Henk Bossebroek van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied) YWfoto

Centraal kantoor moet bedrijventerrein De Liede schoon en veilig maken

Overig

VIJFHUIZEN Met het overhandigen van de ‘sleutel’ openden vertegenwoordigers van politie, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, gemeente en terreineigenaar Afvalzorg donderdag een nieuw kantoor op het bedrijventerrein De Liede in Vijfhuizen. Het moet een laagdrempelige ontmoetingsplek worden om in gesprek te gaan met elkaar en met de ondernemers. Het doel is een schoon en veilig bedrijventerrein.

De afgelopen jaren zijn op het bedrijventerrein veel controles uitgevoerd waarbij diverse overtredingen werden geconstateerd. De samenwerkende instanties willen zich nu meer gaan richten op toezicht en preventie. De kantoor-unit staat op een centrale plek. 


Een lichtfoto laat goed zien hoeveel auto’s er staan op het terrein. 

Bert van Dijk, namens Afvalzorg verantwoordelijk voor het beheer van het bedrijventerrein: “Wij zijn enthousiast over deze nieuwe gezamenlijke werkplek. Hierdoor kunnen we elkaar beter op de hoogte houden én elkaar beter leren kennen. Alle partijen hebben een sleutel en kunnen op ieder gewenst moment een overleg inplannen op het terrein. De ondernemers die wij spreken zijn blij met de toegenomen aandacht voor het terrein omdat bedrijven die zich niet aan de regels houden daarop worden aangesproken. Dat is een goede zaak.”

Het bedrijventerrein De Liede is sinds de jaren 90 in eigendom van afvalverwerkingsbedrijf Afvalzorg. Op het terrein zijn ruim zestig  autogarage- en autodemontagebedrijven gevestigd die jaarlijks 25.000 auto’s demonteren voor recycling. Op het naastgelegen terrein verwerkt Afvalzorg sinds 2012 grond- en groenafval tot hoogwaardige producten zoals tuingrond, compost en bomengrond.

advertentie
advertentie