Afbeelding
Joop Touw

Bewoners gevraagd buitenverlichting niet af te plakken

Overig

HAARLEMMERMEER De gemeente vraagt bewoners de straatverlichting SpaarneBuiten niet meer af te plakken. Er komt nieuwe verlichting aan.

De straatverlichting zorgt al tijden voor overlast bij bewoners. In sommige straten van SpaarneBuiten schijnt de verlichting naar binnen. Van andere lantaarnpalen is de kwaliteit niet goed genoeg en laat de beschermlaag los. De gemeente belooft daar wat aan te doen. Er wordt ervoor gezorgd dat de lampen van de hoge palen straks op de rijbaan schijnen en niet meer naar de dakkapel en de dakgoot van woningen. De lage lantaarnpalen krijgen indirecte ledverlichting wat voor minder overlast moet zorgen.

Verder worden onderdelen die lek zijn of loslaten, vervangen. Door de lange levertermijn kan dat pas na de zomer gebeuren. 

In totaal wordt bij 131 lantaarnpalen de verlichting vervangen. Een deel wordt hergebruiken in het oudere deel van Spaarndam waar dezelfde verlichting staat, maar dan zonder ledlampen. De oude lampen daar kunnen terug naar SpaarneBuiten. De verlichting die lek is of waarvan de beschermlaag loslaat, wordt afgevoerd.

advertentie
advertentie