Burgemeester Schuurmans toonde na haar drukke agenda toch de tijd voor de 100-jarige.
Burgemeester Schuurmans toonde na haar drukke agenda toch de tijd voor de 100-jarige. Aangeleverd

Honderdjarige bleef van zingen jong

Overig

BADHOEVEDORP Burgemeester Marianne Schuurmans vereerde zaterdag Antonia Gijsberta Jacoba Straatman, met een bezoek vanwege haar honderdste verjaardag. Het feest vond plaats in Woonzorgcentrum De Meerwende, in Badhoevedorp

Op zondag 2 juli 1922 is Tonny geboren in de Nicolaas Beetsstraat in Amsterdam. Ze was de jongste van 4 kinderen, haar oudste zus Riek was 16 jaar ouder, dus ze had eigenlijk twee moeders. Antonia heeft een leuke jeugd gehad, na de lagere school ging ze naar de modevakschool en is toen coupeuse geworden.

In 1936 heeft haar vader een huis laten bouwen op de Pa Verkuijllaan in Badhoevedorp. Een jaar daarna werd de rooms-katholieke kerk gebouwd naast hun huis. Haar vader is toen koster geworden, en is nog op de schildering te zien aan de linkerzijde van het altaar.

In 1940 brak de oorlog uit, een nare tijd brak aan, ze is toen bij mensen thuis gaan naaien. Na de oorlog is ze getrouwd, kreeg 3 kinderen, 3 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Jarenlang heeft ze gezongen in het koor, ‘van zingen blijf je jong’, en ze heeft op volksdansen gezeten.

Tot 2021 heeft ze zelfstandig gewoond, en nu woont ze 9 maanden in de Meerwende waar ze het prima naar haar zin heeft.

advertentie
advertentie