Ooit in het eerste gespeeld? Dan op de foto in de rust van de wedstrijd tegen de Rebellen.
Ooit in het eerste gespeeld? Dan op de foto in de rust van de wedstrijd tegen de Rebellen. Trudy Witteman

Eens ‘n DSOV-er, altijd ‘n DSOV-er, jubileum maakt veel los bij club

Overig

VIJFHUIZEN DSOV bestaat 90 jaar en dat memorabele jubileum is met als thema ‘generaties lang de gezelligste’ vijf dagen lang op uitbundige wijze gevierd waarbij alle leeftijden en geledingen van de jarige dorpsclub aan bod zijn gekomen. Het rood/witte hart klopt onvermoeibaar en nu al wordt uitgekeken naar het eeuwfeest.

Als op de jubileumdag 3 juli krasse knarren en jonger bezit nemen van het terras voor een onvergetelijke reünie heeft al een groot aantal activiteiten plaatsgevonden. Sport- en spelactiviteiten voor de jeugd op woensdag, gevolgd door een spetterende feestavond op donderdag om het vrijwilligerslegioen te bedanken, met op vrijdag een groot klaverjastoernooi en op zaterdag onder de eeuwig ruisende populieren een jubileumtoernooi voor senioren dat na het douchen met een feestavond wordt afgesloten. Een veiling met leuke kavels maakt er deel van uit. Met name Sonja Roosenhart zal de veiling nooit vergeten. Fel werd op haar geboden om haar de volgende dag te kunnen laten meespelen in het team van FC Rebellen bestaande uit oud-profs. Opnemen tegen je eigen club, je moet het maar durven. Het levert DSOV 425 euro op en de 59–jarige Sonja, 30 jaar niet meer gevoetbald, eeuwige roem. 

De climax van het onvergetelijke verjaardagsfeest is op 3 juli. Het bruist op het complex als de handbal- en voetbalcoryfeeën uit een ver verleden laten zien dat ze het spelletje nog niet verleerd zijn. Zo zit het bij handbalsters als Ellen, Linda, Marleen en Anneke tactisch nog uitstekend in elkaar. Onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge bindt een jubileumteam van DSOV de strijd aan tegen de Rebellen. Dat de oud-profs zouden winnen was ingecalculeerd. Niet dat DSOV als eerste zou scoren. Het gebeurt wél. Roel van Meeteren uit DSOV 3 laat een aantal Rebellen zijn hakken zien om vervolgens vernietigend uit te halen. Feest in het veld en op het stampvolle terras waar het bier rijkelijk vloeit. Ook Hugo Cornelisse (80) juicht. Ruim 300 wedstrijden speelde hij in het eerste. Aanbiedingen van andere clubs sloeg hij af. Een echte clubman. Nog steeds.

Net als de broers Ger, Frans en Kees van der Peijl. Komen handen tekort en praten heel wat af. Van jongs af lid van de club. Slechts de kleur van hun haar verraadt dat dat lang geleden is. Geldt ook voor Peter Tiggelhoven (73) die nog gevoetbald heeft onder de legendarische trainer Nico van Berkel. Prachtige verhalen.

De jubileumcommissie, met hart en ziel gewerkt, kan tevreden zijn. Het rood/witte vuur is flink opgepookt.

Frans Witteman

advertentie
advertentie