Vrijwilligers zijn druk bezig om de Vakantietas te vullen.
Vrijwilligers zijn druk bezig om de Vakantietas te vullen. Eigen foto

Vakantietassen uitgereikt voor een fijne vakantie minder draagkrachtige gezinnen

19 juli 2022 om 09:09 Overig

NIEUW-VENNEP Vlak voor de zomervakantie een kind uit een kwetsbaar gezin verrassen met een rugtas vol leuke spulletjes. Dat is het doel van de Actie Vakantietas die wordt georganiseerd vanuit de gezamenlijke diaconieën van de kerken in Haarlemmermeer Zuid. Tijdens de gezamenlijke kerkdienst in de Feesttent van zondag 19 juni is hiervoor gecollecteerd. 

De afgelopen periode is een groep vrijwilligers druk bezig geweest om de tassen te vullen. De tassen bevatten, naast leuke knutseldingetjes en speelgoed (voor oudere kinderen ook een voetbal en badminton rackets) ook bonnen voor gratis toegang tot de Linnaeushof, de Van Zantenhal, Zwembad de Vosse, Jeugdland (gedurende de hele vakantietijd) en ijsjes van Dunja.

“Wij hopen dat de inhoud van de Vakantietas een klein beetje kan bijdragen aan een fijn vakantiegevoel”, schrijft de organisatie. “De inhoud is met zorg uitgezocht en afgestemd op u uw gezinssamenstelling, maar als er bronnen of artikelen bij zitten waar geen gebruik van wordt gemaakt, zou het een mooi gebaar zijn om daar andere kinderen blij mee te maken.”

Met het oog op de AVG, legt Ton Brinkman van De Rank uit, delen ze geen tassen uit rechtstreeks aan de kinderen. “Wij brengen tasjes op scholen, bij de Voedselbank en de diaconie. Daar weten ze welke gezinnen het goed kunnen gebruiken, zij mogen ons geen namen doorgeven. Het gaat niet alleen om de lokale bevolking, maar ook om Syrische en Oekraïense vluchtelingen. We nemen het heel breed.” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie