Afbeelding

Nog twee weken solliciteren naar baan lesgeven Oekraïense leerlingen

Overig

HAARLEMMERMEER Er wordt met spoed gezocht naar leerkrachten voor 160 leerlingen uit Oekraïne die komend schooljaar les krijgen in Haarlemmermeer. Een specialisatie om les te geven aan niet-Nederlands sprekende kinderen  is niet per sé nodig. Solliciteren kan tot 22 augustus via een mail naar personeel@meerprimair.nl.

Vanaf 1 oktober krijgen Oekraïense kinderen onderwijs op diverse schoollocaties, daar hebben de gezamenlijke schoolbesturen voor Primair en voortgezet onderwijs in Haarlemmermeer afspraken over gemaakt. Meer Primair creëert honderd extra plekken en Dunamare zestig voor deze vluchtelingkinderen in de Internationale Taalklassen van IKC Wereldwijs en de ISK Haarlemmermeer. Hiervoor zijn de schoolbesturen op zoek naar leerkrachten en docenten.

Bestuurder Eef Niezing: “De verwachting is dat een deel van deze vluchtelingen niet op korte termijn terugkeert naar het thuisland. Wij nemen als schoolbesturen onze verantwoordelijkheid. Ieder kind heeft recht op onderwijs en daarom willen wij kinderen uit Oekraïense gezinnen waardevol onderwijs bieden.”

IKC Wereldwijs en ISK Haarlemmermeer hebben veel ervaring met kinderen die geen Nederlands spreken. Het team van experts is nu dus op zoek naar uitbreiding. Er zijn advertenties geplaatst, mailings uitgestuurd en oud-medewerkers aangeschreven. “We hopen dat mensen die dit bericht lezen in de krant en interesse hebben, contact met ons opnemen”, zegt Niezing.

De twee organisaties zijn vooral op zoek naar bevoegde leerkrachten en docenten. Een specialisatie om les te geven aan niet-Nederlands sprekende kinderen  is niet per sé nodig. Nieuwe collega’s komen in een team van experts die ervaring hebben met de doelgroep en die graag helpen. Ze krijgen een groep van ongeveer zeventien kinderen. Volgens Niezing is één ding het allerbelangrijkste: “Je kunt voor de kinderen uit Oekraïne een verschil maken door een ‘gewone’ lesdag aan te bieden en door ze Nederlands te leren.”

advertentie
advertentie