Zo gaat de nieuwbouw er uit zien.
Zo gaat de nieuwbouw er uit zien. Aangeleverd

Zo gaat het Westerdreefkwartier er uit zien

Overig

NIEUW-VENNEP De bouw van de nieuwe wijk Westerdreefkwartier in Nieuw-Vennep is in volle gang. Westerdreefkwartier bestaat uit 90 koopappartementen en 6 koopwoningen. Ook worden er 40 huurappartementen voor woningcorporatie Ymere gerealiseerd. De koopappartementen variëren in oppervlakte van circa 69m² tot circa 120m² en bieden daarmee woonruimte aan een diverse doelgroep. Starters, doorstromers op de woningmarkt en senioren die het gemak van een royaal appartement opzoeken; allemaal vinden ze straks een fijne, nieuwe woonplek in Westerdreefkwartier.

Met de ontwikkeling van deze locatie is de transformatie van het Pionier-Bolsterrein begonnen, dat bestaat uit de bedrijventerreinen De Pionier en het Bolsterrein in Nieuw-Vennep, en ligt tussen de Venneperweg, de Westerdreef en de Operaweg. De gemeente wil het terrein de komende jaren veranderen in een gemengd woon-werkgebied. Mede dankzij de centrale ligging in Nieuw-Vennep is het gebied bij uitstek geschikt voor woningbouw.

Een deel van de bestaande bedrijfsgebouwen in het plangebied wordt gesloopt en vervangen door woningen. Een ander deel van de huidige bedrijfsbebouwing zal gehandhaafd blijven. Hierdoor ontstaat een gemengd woon-werkgebied.

Op het Pionier-Bolsterrein is ruimte voor ongeveer 2.000 woningen. Er komen vooral veel 2- en 3-kamerwoningen, woningen voor starters, kleine gezinnen, ouderen en zorgwoningen. Ook is het plan om kleine kantoorruimtes te maken, waar zelfstandige en startende ondernemers terecht kunnen. Daarnaast is er plaats voor sportinstellingen, zorginstellingen en culturele instellingen.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie