Afbeelding
Ton Dijkstra

Viersterren tennistoernooi vanaf maandag bij TV Hoofddorp

Overig

HOOFDDORP Vanaf 2021 vallen de Nationale Ranglijsttoernooien (NRT) met vier sterren onder KNLTB Toptennis. Deze zomer kent een reeks van zes toernooien in deze categorie. De middelste van het seizoen is het Hyde Park NRT op de banen van TV Hoofddorp, dat maandag 1 augustus van start gaat.

Wat vijf jaar geleden begon als NRT met één ster is inmiddels uitgegroeid tot evenement met de maximale vier sterren voor mannen en drie sterren voor vrouwen. Als het aan de hoofdsponsor en de vereniging ligt, zet deze groei onverminderd door. ‘Met Hyde Park hebben we een heel goede hoofdsponsor, die bezig is om in het gebied naast het tennispark een wooncomplex te bouwen waarbij er ook een belangrijke rol is weggelegd voor sport’, vertelt toernooidirecteur Sander Turnhout.

De continuïteit van het toernooi heeft weer geleid tot een mooi spelersveld op voorhand.

Bij de mannen zal Guy den Heijer zijn titel verdedigen. Guy is de eerste geplaatste speler. De speler van T.C. Nieuwerkerk is momenteel de nummer negen van Nederland. De vraag is of Brian Bozemoj, winnaar van het 4 sterren toernooi Boekweit/Olie Tennis Toernooi NRT  hier dit jaar een stokje voor kan steken. Saillant detail is dat Bozemoj dit heeft gepresteerd vanuit de kwalificaties. Op basis van zijn ranking is hij vierde geplaatst.

Bij de dames zal een nieuwe winnaar komen, daar Madelief Hageman haar titel niet zal verdedigen.

Volgens toernooidirecteur Turnhout is het deelnemersveld van dit sterke NRT-toernooi weer divers en groot. “Ook denken wij mee aan de lokale talenten. Het Hyde Park NRT verwelkomt om die reden Miko Wassermann en Bodi van Galen met een wildcard.” 

“Hier zullen zeker weer mooie potten op de baan komen. Naast de enkelspelen zal ook op het hoogste niveau gedubbeld gaan worden.” 

Het Hyde Park NRT start maandag 1 augustus met de kwalificaties. Het hoofdtoernooi begint woensdag 3 augustus. Alle wedstrijden zijn overdag en gratis te bezoeken. 

advertentie
advertentie