Na jaren leegstand, is er een nieuwe eigenaar gevonden voor het markante pand dat half in het water ligt.
Na jaren leegstand, is er een nieuwe eigenaar gevonden voor het markante pand dat half in het water ligt. Ton Dijkstra / BDU

Floriade Paviljoen heeft een nieuwe eigenaar

11 augustus 2022 om 10:58 Overig

HOOFDDORP Het voormalig Floriade Paviljoen in het Haarlemmermeerse Bos is verkocht, dit laat de gemeente Haarlemmermeer weten. “De verkoop van het paviljoen betekent een nieuwe impuls voor water en recreatie in Haarlemmermeer. Het gaat om een markant herkenningspunt in ons landschap”, zegt wethouder Mariette Sedee.

Het opvallende paviljoen staat al enige jaren te koop voor een prijs van net onder twee miljoen euro. Het bijzondere pand is in 2002 onder architectuur gebouwd voor de Floriade tentoonstelling - in samenwerking met Asymptote Architecture - en staat op een kunstmatig schiereiland in het water. 

Tot eind 2017 was hier een restaurant gevestigd, na een korte maar felle inpandige brand, waarbij het restaurant grote schade heeft opgelopen, staat het pand al geruime tijd leeg. 

Op 8 februari 2022 is het object aangewezen als gemeentelijk monument. Het paviljoen is nu niet langer gemeentelijk vastgoed, maar blijft bestemd voor de gemeenschap. De lokale ondernemers die het pand gekocht hebben, gaan een nieuwe invulling geven aan het Paviljoen. Het is nog onbekend wie de nieuwe eigenaar is en wat er gaat komen in het markante pand dat half in de water van het Haarlemmermeerse Bos ligt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie