Afbeelding
Marbel de Graaf

Gratis boerenzakdoeken vinden gretig aftrek bij bezoekers Dutch Valley

16 augustus 2022 om 09:10 Overig

HAARLEMMERMEER LTONoord afdelingen Kennemerland -Zaanstreek en Haarlemmermeer hebben de handen ineen geslagen om tijdens Dutch Valley in Spaarnwoude het positieve geluid vanuit de boeren te laten horen. Niet alleen veel goede muziek komt namelijk van Nederlandse bodem, maar ook tal van agrarische producten, zo is de gedachte. Ze deelden daarom afgelopen weekeinde met collega boeren en boerinnen boerenzakdoeken uit. De actie werd ontzettend positief ontvangen door de betrokken medewerkers en festivalgangers, zo laten ze weten. Veel mensen spraken hun volle steun uit voor de boeren. De zakdoeken waren niet aan te slepen. Ze werden gebruikt als bandana, verkoeling, armband, bescherming tegen de zon.

Peter Könst, voorzitter LTO Noord afdeling Haarlemmermeer: “Het was een top dag met veel punitiviteit om aandacht te vragen voor het stikstofprobleem. Op social media werden er veelvuldig foto’s gedeeld. Prachtig om te zien. Precies zoals we van tevoren bedacht hadden, want het gaat elke burger aan.”

“We hebben kort van tevoren deze actie bedacht, maar je merkt op zo’n moment dat de waardering voor boeren groeit en de banden tussen boeren en burgers wordt versterkt. Ik ben blij dat we dit als afdelingen zijnde met elkaar hebben opgericht. Ik denk dat we terug kunnen kijken op een geslaagde actie.” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie