Elk jaar zorgt bakker Dijkzeul voor koek bij de koffie.
Elk jaar zorgt bakker Dijkzeul voor koek bij de koffie. Trudy Witteman
FEESTWEEK VIJFHUIZEN

Tentdienst met bijpassende koekjes

3 september 2022 om 11:24 Overig

VIJFHUIZEN Elk jaar weer zorgt bakker Dijkzeul voor koek bij de koffie, thee en limonade na afloop van de viering in de tent. Deze traktatie maakt het napraten nóg gezelliger. Na eerst vader Hans proberen nu René en Willemijn Dijkzeul, de nodige jaren alweer, een koekje te bakken in het thema van de feestweek of van de viering. En dat is ze ook dit jaar weer prima gelukt.

Met het thema Vikingen van de feestweek heeft de werkgroep voor de tentdienst gekozen voor het thema ‘Op reis’, zoals de Vikingen in hun schepen op reis gingen en ook ons werelddeel hebben bezocht. In het jaar 810 waren zij voor de eerste keer in het gebied dat wij nu kennen als Nederland.  

Feest en samen vieren met ook een serieuze bedding, zoals we allen op reis zijn. Daar zal onder het dak van de tent bij stil gestaan worden want hier is veel om over na te denken. Samen met leden van de werkgroep gaat dominee Jan Scheele-Goedhart voor. Ook voor hem een nieuw fenomeen aangezien hij nog maar betrekkelijk kort verbonden is aan de protestantse gemeente van Vijfhuizen. De viering wordt opgeluisterd met muziek en de medewerking van een gelegenheidskoor.. 

De kinderen krijgen het verhaal van de wonderlijke reis van. Jona te horen die dreigde te verdrinken in de zee, maar door een enorme vis werd opgeslokt die hem drie dagen later op het strand weer uitspuugde. Levend en wel. Voor de kinderen is er een speciale activiteit. 

De viering is op zondag 4 september in de feesttent en begint om 10 uur. De collecte die gehouden wordt sluit aan bij twee van de goede doelen in de feestweek: International Justice Mission dat mensen uit slavernij bevrijdt en traumazorg verleent en Stichting Ushersyndroom die mensen met dit syndroom bijstaat dat doofblindheid veroorzaakt.
Na afloop is er koffie en thee en voor de kinderen limonade. Het spreekt voor zich dat iedereen van harte welkom is. De tent is groot genoeg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie