Locoburgemeester Jurgen Nobel reikte de onderscheiding uit aan museumdirecteur Elise van Melis en eindredacteur Meer Historie Magazine Henk van de Hoef.                                                                                                                                        Wijzigingen opslaan
Locoburgemeester Jurgen Nobel reikte de onderscheiding uit aan museumdirecteur Elise van Melis en eindredacteur Meer Historie Magazine Henk van de Hoef. Wijzigingen opslaan Trudy Witteman

Gemeentelijke onderscheiding voor jarige Meer-Historie

2 september 2022 om 09:32 Overig

HAARLEMMERMEER “Dat stond niet in het draaiboek, meneer de locoburgemeester.” Het is de eerste reactie van museumdirecteur Elise van Melis als bekend wordt dat aan Meer-Historie de eremedaille van de gemeente Haarlemmermeer is toegekend bij gelegenheid van het ingaan van de vijftigste jaargang van het blad. Van Melis is compleet overdonderd en als ze haar spraak weer terug heeft zegt ze met een stralende lach: “Maar we zijn er ontzettend blij mee. Het voelt als een ferme steun in de rug. De oorkonde krijgt een ereplaats.”

Vrijdagmiddag. Het Marktplein in het Historisch Museum stroomt vol met vrijwilligers en anderen die het magazine Meer-Historie een warm hart toedragen. Die eerste september is er alle reden voor een feestje. Het vijftigste publicatiejaar gaat in. Van gestencilde vellen met een gele kaft tot een kleurendruk op mooi papier. “Uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd blad met allerlei wetenswaardigheden uit het rijke verleden van onze gemeente”, steekt locoburgemeester Jurgen Nobel een veer op de spreekwoordelijke hoed van de zeven redactieleden. 

Het eerste nummer verscheen in 1973 en sindsdien zijn er zo’n 1900 artikelen geplaatst. Verzorgd door ongeveer vierhonderd auteurs. Het inmiddels verschenen septembernummer moest het jubileumnummer worden, voorzien van een voorwoord van burgemeester Marianne Schuurmans zoals het voorwoord van het allereerste nummer was van de toenmalige burgemeester Cor van Stam. Voor de jubileumuitgave diende de redactieleden zich te laten inspireren vanuit het ingebonden overzicht van de Hoofddorpse Courant uit 1973. Ook aan de auteurs uit de regio werd gevraagd een artikel te schrijven vanuit dezelfde gedachte. En daar is enthousiast op gereageerd zodat het septembernummer een record aantal artikelen telt. 

Met het jubileumnummer in zijn hand opent locoburgemeester Nobel de boeiende tentoonstelling ‘Meer-Historie Magazine 50 jaar’. Deze is tot 28 november te bezoeken in het Historisch Museum. Gelegen aan de Bosweg 17 in Hoofddorp. De expositie  is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Na 1 november is het museum geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Later meer

Frans Witteman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie