Afbeelding
Politie.nl

Flinke vangst bij integrale controle gemeente en politie

19 september 2022 om 10:17 Overig

HAARLEMMERMEER Een grote hoeveelheid verdovende middelen, spullen om een hennepkwekerij op te zetten, gestolen scooteronderdelen, illegaal aftappen van stroom en gas en 2000 liter rode diesel.

Dit en meer werd in de afgelopen week tijdens een integrale controle door de gemeente Haarlemmermeer, Politie, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Nederlandse Arbeidsinspectie en Liander aangetroffen. Tijdens de controle bezochten zij ondernemingen en panden in Badhoevedorp, Hoofddorp, Zwanenburg en Lijnden.

De gemeente benadrukt dat criminele activiteiten leveren gevaar op voor inwoners en het milieu. Zo zijn hennepkwekerijen brandgevaarlijk en drugsafval dat in de natuur wordt gedumpt veroorzaakt ernstige verontreiniging. De aanwezigheid van criminelen op bedrijventerreinen of zelfs in woonwijken brengt ook gevaar met zich mee.

“In onze gemeente moet men veilig kunnen wonen en ondernemen,” aldus burgemeester Marianne Schuurmans. “Ik vind het ontoelaatbaar dat criminelen geld verdienen over de ruggen van onze inwoners en ondernemers en hen bovendien in potentieel gevaar brengen. Daarom voeren we regelmatig dit soort integrale controles met allerlei verschillende partners uit.”

Tijdens deze controle werd het volgende aangetroffen: Illegale bewoning bij een bedrijfspand; 2.000 liter rode diesel; diverse milieuovertredingen; oneerlijk werk (onderbetaling, te lang werken); gestolen scooter en scooteronderdelen; hennep gerelateerde goederen voor de opbouw van een hennepkwekerij; ruimte waarin een sishalounge was gemaakt en een grote hoeveelheid verdovende middelen.

Ook was er in verschillende panden sprake van de illegale afname van gas en elektra. Er werd in sommige gevallen gas en stroom afgesloten vanwege het niet hebben van een gas en/of energiecontract.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie