Een vertrouwde plek voor Gepke, voor het politiebureau aan de Hoofdweg in Hoofddorp.
Een vertrouwde plek voor Gepke, voor het politiebureau aan de Hoofdweg in Hoofddorp. Eric van Lieshout

Gepke de Leef overleden

20 september 2022 om 16:26 Overig

HOOFDDORP Jarenlang heeft Gepke de Leef voor het politiebureau aan de Hoofdweg in Hoofddorp gebivakkeerd. Onlangs is de van oorsprong Nieuw-Vennepse overleden. Dit laat wijkagent Johan Dubbeldam in een tweet weten. “Verstrikt in haar eigen waarheid”, schrijft de wijkagent. “Heb veel met haar van/te doen gehad. Lees net dat ze afgelopen maand is overleden. Laat ik haar humor herinneren. Dat had ze!”

Eind januari 2017 heeft Gepke voor het laatst haar gezicht laten zien voor het politiebureau. Toen heeft zij nog enkele dagen op de stoep gebivakkeerd. 

Gepke is geen onbekende in Hoofddorp. Sinds 2008 is Gepke dakloos en heeft ze regelmatig voor het politiebureau in Hoofddorp gezeten. Dit leidde tot vele confrontaties met de rechterlijke macht. Gepke heeft dan ook al meerdere malen in de gevangenis gezeten.

In mei 2015 ging het niet langer met de gezondheid van Gepke. In die periode is haar lichamelijk toestand drastisch verslechterd. Die was zelfs zo slecht dat een voormalig huisarts van De Leef een acute medische indicatie heeft uitgeschreven voor een ziekenhuisopname. Dat ging toen ook al niet zonder slag of stoot. 

De afgelopen periode heeft Gepke in Hoofddorp aan de Hoofdweg in een opvang voor daklozen gezeten. De strijdbare vrouw was terminaal en is nu overleden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie