Locoburgemeester Mariëtte Sedee met mevrouw Dolly Louise Franken-Waardenburg
Locoburgemeester Mariëtte Sedee met mevrouw Dolly Louise Franken-Waardenburg Gemeente Haarlemmermeer.

Brief van de koning en hoog bezoek voor 100-jarige Hoofddorpse

22 september 2022 om 09:49 Overig

HOOFDDORP Mevrouw Dolly Louise Franken-Waardenburg is 20 september honderd jaar geworden. Dat was een bezoek waard van locoburgemeester Mariëtte Sedee-Schuitemaker. Die kreeg te horen dat ze erg genoten had van het verjaardagsfeest eerder op de dag, en dat ze uitkeek naar het feestelijk diner dat nog zou komen. Extra leuk was dat de honderdjarige een brief van de Koning had ontvangen. 

Mevrouw is weduwe. Ze heeft 4 kinderen, daarnaast nog kleinkinderen en achterkleinkinderen.Ze is geboren in Indonesië als dochter van een planter in Bandjar de buurt van Tasikmalaja op West Java. Na haar trouwen zorgde zij voor de kinderen. Haar echtgenoot Herman Franken werkte als vliegenier voor de luchtmacht op verschillende plaatsen in Indonesië.

In 1950 zijn ze naar Nederland verhuist vanwege de onafhankelijkheid van Indonesië. Haar man kon in Nederland echter moeilijk een baan vinden maar kon gelukkig een mooie aanstelling in Belgisch Congo (Afrika) vinden als hoofd van een cartografie missie om van heel Congo luchtfoto’s te maken.

In Afrika heeft het gezin fijn geleefd. Daar keerde de rust voor het gezin terug. Tot de onafhankelijks oorlog in 1961 en 1964. In 1961 is het gezin teruggegaan naar Nederland vanwege de onveilige situatie, waarna haar man nog enige jaren naar Congo is terug gekeerd en geprobeerd heeft zijn missie te voltooien. Terug in Nederland is haar man voor Fokker gaan werken in 1965 en is het gezin vanuit Ede verhuist naar Badhoevedorp in 1966.

Mevrouw heeft veel in haar leven meegemaakt maar is ondanks dat over het algemeen vrolijk. Haar man Herman Franken is gestorven in 1995 waarna zij enige tijd later is verhuisd naar een appartement op de Wilhelminalaan in Hoofddorp. Begin dit jaar werd de situatie moeilijker en heeft zij gelukkig dit zorgappartement van Floriande kunnen betrekken waar ze zeer tevreden is over de geleverde zorg.

Mevrouw heeft in haar leven veel gereisd, ook door Europa toen het gezin in Badhoevedorp woonde en zij hecht veel aan bloemen en planten en heeft verschillende planten vanuit haar reismomenten meegenomen en die staan in haar appartement. Mevrouw vindt het leuk om over de planten te vertellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie