Afbeelding
Jan van Oossanen

Lekkende dieseltank oorzaak van spoor diesel in Vennepertocht

Overig

NIEUW-VENNEP Een dieseltank van een vrachtwagen is vorige week woensdag aan het eind van de middag beschadigd geraakt. De tank zou door een putdeksel zijn geraakt waardoor er dieselolie is gelekt, op straat en in het riool. Het incident gebeurde op de IJweg ter hoogte van het parkeerterrein van de speeltuin nabij Loenerveld.

Door het incident was de doorgang naar de IJweg richting Lisserbroek vanaf de rotonde met de Venneperweg afgesloten. Dit zorgde woensdag voor flinke drukte op de omliggende wegen. Zo stond de IJweg helemaal vast tot aan de rotonde met de Noordelijke Randweg en ook op de Venneperweg was er geen doorkomen aan.

De gelekte dieselolie in het riool is uiteindelijk in de naastgelegen sloot terecht gekomen. Een omwonende zou dit bij het hoogheemraad hebben gemeld. Ook heeft deze persoon de gemeente Haarlemmermeer ingelicht over de stank die de gelekte diesel veroorzaakt. Een bewoner laat weten dat hij zelfs de ramen heeft moeten sluiten vanwege de diesellucht die in zijn huis hing.

Een persvoorlichter van de gemeente laat weten dat de gelekte diesel via het riool, dat is voor afvoer van hemelwater dat vervolgens wordt geloosd in het oppervlaktewater, in de Vennepertocht terecht is gekomen. “Er is woensdagavond direct een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de diesel op te ruimen”, verklaart dezelfde persvoorlichter. “Donderdag bleek dat er op het parkeerterrein waar de vrachtwagen stond ook dieselolie was gelekt. Ook dat is opgeruimd door het gespecialiseerde bedrijf.”

Hoogheemraadschap Rijnland is verantwoordelijk voor het schoonmaken van de sloot. “Ondanks het feit dat de diesel is opgeruimd, blijft de diesellucht hangen en dat veroorzaakt de stankoverlast die omwonenden ervaren.”

“Een medewerker van het hoogheemraadschap van Rijnland is zaterdag ter plaatse geweest na een melding die ook op zaterdag binnenkwam”, laat een woordvoerder van het hoogheemraadschap weten.

“Om verdere verspreiding te voorkomen zijn olieschermen geplaatst op twee plekken in de sloot. Olie absorptiemateriaal zorgt voor opname van de olie die bovenop het water drijft. Zodra het absorptiemateriaal vol is, worden deze afgevoerd. We gaan ervan uit dat het beperkte gevolgen heeft voor het leven in de sloot.”

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie