Afbeelding
KEES VAN DER VEER

Een dak voor het ‘hipste café-restaurant’ van Haarlemmermeer

Overig

HOOFDDORP Beetje bij beetje krijgt de Gerritshoeve haar vorm. Na maanden van voorbereidende werkzaamheden en het plaatsen van onder andere de spanten, is de bouw nu zover dat het dak geplaatst kan worden. Met vereende krachten worden de platen op hun plek gelegd. 

Gijs de Waal is niet alleen initiatiefnemer van dit project, hij is ook de opdrachtgever, ontwerper, aannemer en uitvoerder. Een van zijn eigenzinnige ideeën is dat hij niks weggooit. “Je ziet hier geen afvalbak. Elke schroef, elk stuk hout zal terugkomen in het gebouw.” Zelfs de bomen die er nu nog staan, zal hij niet kappen. Die zullen gewoon in het gebouw blijven staan.

De schuur heeft zijn oorsprong toen deze  bij de Adolfs Hoeve aan de Hoofdweg stond. Het geheel wordt op deze plek herbouwd. Toch zal de schuur niet direct herkenbaar zijn. De spanten en veel materiaal komen van die schuur, maar het wordt toch heel anders, met veel glas, zodat het nog ruimtelijker wordt en natuurlijk terrassen aan alle zijden.

Als alles meezit wordt het ‘hipste café-restaurant’ van Haarlemmermeer, want dat gaat de bestemming worden, in november worden opgeleverd.

advertentie
advertentie