Er is voor iedereen iets te doen.
Er is voor iedereen iets te doen. Renée Heijmans

Van achtbaan tot vliegende olifantjes: dertig attracties op kermis Hoofddorp

9 oktober 2022 om 10:07 Overig

HOOFDDORP Op de najaarskermis van 12 tot en met 16 oktober op het parkeerterrein S.K.W.A. aan de Bennebroekerweg komen dertig attracties. 

Volgens de organisatie wijst alles erop dat het een hele fraaie editie gaat worden. Wat te denken van de Swinging Coaster, een kleurige familieachtbaan met ronddraaiende gondels. Steevast present is de Autoscooter. Bij deze attractie hoef je rechts geen voorrang te geven en mag je eigenlijk alle verkeersregels aan je laars lappen. Boem is ho, zeg maar. In het Funhouse kun je op avontuur en moeten vele soorten obstakels “overwonnen worden” tijdens de weg naar de uitgang. Meerdere verdiepingen hoog zijn de bezoekers er beslist wel even zoet mee. Bij de “bank” of “wip”, zoals deze attractie vooral wordt genoemd, wordt je van boven naar beneden en van links naar rechts “geslingerd”. En steeds opnieuw levert dat van die lekkere kriebeltjes in de onderbuik op.

Voor wie van echt spektakel houdt staat de Jumper paraat. Met een hoop gesist dansen de rondtollende gondels op en neer, terwijl ook de armen waaraan ze bevestigd zijn in rap tempo ronddraaien. Prachtig verlicht en vormgegeven is deze zaak niet alleen een must voor de doorgewinterde kermisvierders, maar tegelijk ook een lust voor het oog.  

Ook de kleintjes kunnen hun hart ophalen bij bijvoorbeeld de Vliegende Olifantjes, de Trampoline, Race O Rama of de Tea Cups. Stuk voor stuk kleurige kinderzaken die allemaal het avontuur in zich hebben. Uiteraard kan er worden gegokt en zijn typische kermislekkernijen te koop zuur- of kaneelstok en olie- of krentenbollen.

 Als extra komt op woensdag 12 oktober om 15.00 uur BING op visite. Op vrijdag 14 oktober om 19.00 uur komen de karakters van PAW PATROL langs. Op zaterdag 15 oktober om 15.00 uur brengt SUPER MARIO een bezoek, terwijl op zondag 16 oktober om 15.00 uur PIKACHU komt kermisvieren.

Openingstijden: woensdag 12 en donderdag 13 oktober van 13.00 t/m 22.00 uur. Vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober van 13.00 t/m 23.00 uur en zondag 16 oktober van 12.00 t/m 21.00 uur. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie