Bryan Wiersma heeft alles zelf ontworpen en gebouwd aan zijn winkel in Winkelcentrum Floriande.
Bryan Wiersma heeft alles zelf ontworpen en gebouwd aan zijn winkel in Winkelcentrum Floriande. Annemiek Cornelissen / BDU

Lang gekoesterde wens voor eigen zaak gaat in vervulling voor Bryan (29)

8 november 2022 om 07:47 Overig

HOOFDDORP Vol passie vertelt hij over zijn nieuw gestarte bedrijf in het mooie Winkelcentrum Floriande in Hoofddorp ‘Smaak! By Bryan’, een lang gekoesterde wens is hiermee in vervulling gegaan. “Ik heb altijd gezegd, voor mijn dertigste wil ik een eigen zaak en ik ben nu 29 jaar en ik heb ‘m, dit voelt zo ongelofelijk gaaf.”

Qua inrichting heeft Bryan Wiersma alles zelf ontworpen en gebouwd. Hij is niet alleen een vakman in de keuken, maar is ook nog eens enorm handig. “Voor de keuken hebben we gekozen voor een mooie marmeren tint op de muren en in de winkel is een heel warme wandbekleding, waardoor de speciaal ontworpen kistenetalages de boerderijstijl benadrukken.”

Bryan Wiersma voelt zich als een vis in het water met zijn Speciaalzaak in Floriande. “Je kunt me omschrijven als van huis uit een ouderwetse groenteboer, in een nieuw jasje gestoken, waardoor een moderne groentewinkel is ontstaan.” Over de naam ‘Smaak! By Bryan’ heeft de jonge ondernemer niet lang na hoeven denken. “Dat was niet zo moeilijk eigenlijk. We staan garant voor kleur, geur en smaak, dat komt terug in ons interieur, onze producten en hoe we onze klanten behandelen. We nemen echt de tijd voor onze klanten. Ze zijn zeer welkom in onze winkel. We zitten hier op een plek tussen een tweetal grote supermarktketen, dan moet je je kunnen onderscheiden en ik denk dat ons dat zeker lukt. Wij bieden smaak, kwaliteit en versheid, daarin zijn we anders dan de rest.” 

Buiten een speciaalzaak in groente is Bryan Wiersma ook traiteur. Het is ook de bedoeling dat het bedrijf catering gaat verzorgen. “Achter de winkel is een keuken, een half open keuken, waar de klanten naar binnen kunnen kijken. Ik vind het belangrijk dat zij kunnen zien wat we doen. Dat brengt een stukje vertrouwen.” In de keuken maakt Bryan bijna alles wat in de winkel is te vinden, van dagverse soepen, maaltijden, poké bowls tot salades aan toe.  Eén van de aanraders is volgens hem de bospaddensoep, maar ook de kip teriyaki met rijst. “Je kan beter vragen wat niet.” 

Er is bijna niets dat Bryan Wiersma niet zelf maakt. Heel populair zijn de zelfgemaakte stoofpeertjes, aardbeien rabarber en de appelmoes. “We hebben ook delicatessen zoals gevulde dadels en abrikoos, heerlijke tapas en streekproducten uit de buurt. Zo hebben we smaakvolle aardappelen en onbespoten Hollandse peren, appels, groente en zacht fruit, zoals aardbeien, frambozen en bramen. Doordeweeks hebben we verse kwark en in het weekend aparte toetjes zoals aardbeienmousse, bananen bavaroise en slagyoghurt, een mooie luchtige yoghurt met een fluweelzachte twist van honing.” Volgens Bryan Wiersma moet het voor de klanten een beleving zijn om binnen te komen.

“Alles wordt met liefde bereid, ons team is net een familie, we delen allemaal dezelfde passie voor het vak.” Bryan Wiersma kwam als 15 jarig jochie al werken in een groentezaak. “Daar begon ik kiwi’s te aaien en heel voorzichtig neer te leggen en zo ontdekte ik de liefde. Ik heb me ontwikkeld als groenteman, die het fijn vindt om te adviseren en te helpen en zo moet het ook. Verder zijn we qua prijs heel toegankelijk, anders prijs je jezelf uit de markt.”

Annemiek Cornelissen

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie