Hartger Pen sprak donderdag de gemeenteraad toe, rechts zijn dochter Isabella.
Hartger Pen sprak donderdag de gemeenteraad toe, rechts zijn dochter Isabella. screenshot

Eigenaar QBeach wil graag op positieve wijze verder

25 november 2022 om 10:14 Overig

BADHOEVEDORP Na honderden klachten en de gepaard gaande controles zegt Hartger Pen onder grote psychische druk te staan. De eigenaar van QBeach in Badhoevedorp liet donderdag in de gemeenteraad zijn vooral positieve kant van het verhaal horen, nadat buurman Roeland Huisman begin september de politici toesprak. “Wij willen graag doorgaan met QBeach,” was zijn indringende boodschap. 

Zijn buurman gaf drie maanden geleden aan zwaar gestrest te zijn door QBeach en smeekte bijna om meer handhaving. “Ik voel me machteloos. Ik heb drie jaar het gemeentelijke en juridische pad netjes bewandeld, dat betekende mailen, bellen, vragen, en wachten, veel wachten. Toch is er niets opgelost,” zo klonk het destijds uit de mond van Huisman.

Ondernemer Pen en zijn dochter Isabella lieten de raadsleden weten juist van alles gedaan te hebben om overlast te beperken. Zij hebben bijvoorbeeld een zijingang afgesloten, de fietsenstalling verplaatst, plastic afvalcontainers geplaatst, gezorgd voor meer licht, camera’s opgehangen en een schutting geplaatst. De klachten bleven echter doorgaan, en dat voelt niet prettig omdat QBeach op een tijdelijke locatie op de voormalige A5 staat, en graag over twee jaar naar elders in dorp wil verhuizen. Negatieve aandacht komt dan uiteraard ongelegen.   

Pen benadrukte dat het om slechts één klager gaat, en dat hij verder louter positieve reacties ontvangt. “Wij worden gezien als het hart van Badhoevedorp, als een soort buurthuis,” zo omschreef hij het familiebedrijf dat hij met zijn kinderen en vrouw voert. Vooral de sociale manier van ondernemen wordt gewaardeerd met ene brede inzet voor kinderen en mensen die het wat moeilijker hebben in de maatschappij.  Op die ene klager na zijn alle buren positief over de horecagelegenheid. “We horen keer op keer hoe fijn QBeach voor Badhoevedorp is. Dat geeft ons steun om door te gaan. Geef ons die kans,” klinkt het hoopvol.

Veel raadsleden toonden begrip en spraken hun steun uit. Voor de verantwoordelijke wethouders ligt de kwestie gecompliceerder. Jurgen Nobel benadrukte dat bij een eventuele nieuwe locatie in Badhoevedorp uit juridisch oogpunt ook andere ondernemers een kans moeten krijgen.  Charlotte van der Meij sprak over een lastig dilemma omdat aan de andere kant de klager ook rechten heeft.

QBeach grenst aan een woonwijk in Badhoevedorp
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie