Afbeelding
Eric van Lieshout

Speciaal Defensieteam doet onderzoek op Schiphol

29 november 2022 om 11:23 Overig

SCHIPHOL Een specialistisch team van Defensie is op Schiphol om de man die eerder aangaf gevaarlijke stoffen bij zich te hebben, te onderzoeken. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee.

De marechaussee zette dinsdag een deel van Schiphol Plaza, de centrale hal van de luchthaven, af vanwege de man. Hij is niet aangehouden en had zichzelf gemeld bij de dienst, aldus de woordvoerder. De marechaussee kon nog niet zeggen wanneer de hal vrijgegeven kan worden.

“We nemen het zekere voor het onzekere”, zei de woordvoerder. Op beelden was te zien dat het rustig was in het afgezette gebied, enkele brandweerlieden staan bij elkaar. In de centrale hal zitten ook horecazaken als Burger King en Starbucks. Daar is het afgezet, aldus de marechaussee. Het Defensieteam heeft ook ruimte gekregen om hun zogeheten onderzoeksstraat in te richten.

De NS rijdt met minder treinen van en naar Schiphol vanwege de inzet van hulpdiensten. Dat duurt nog tot en met 14.30 uur dinsdagmiddag, verwacht NS. NS rijdt met een aangepaste dienstregeling en raadt reizigers aan de Amsterdamse metro te gebruiken tussen stations Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Zuid. Er zijn geen vluchten vertraagd door de situatie op Schiphol Plaza.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie