Het plan voor Hoofddorp.
Het plan voor Hoofddorp. Aangeleverd

Woningcorporatie Rochdale breidt uit naar Haarlemmermeer: 160 appartementen op Hyde Park

30 november 2022 om 07:07 Overig

HAARLEMMERMEER Woningcorporatie Rochdale realiseert een woningcomplex met 160 appartementen op Hyde Park in Hoofddorp. Alle woningen in het gebouw worden verhuurd in het sociale huursegment. KOW Architecten is de beoogde architect. 

Rochdale beheert en verhuurt bijna 38.000 woningen in Amsterdam (29.000) en de gemeenten Diemen, Zaanstad, Purmerend en Landsmeer (bijna 9.000 woningen in deze vier gemeenten). Met Hyde Park zet Rochdale eerste stappen in de gemeente Haarlemmermeer. Rochdale’s ambitie is de komende jaren door te groeien naar ruim 40.000 woningen in de metropoolregio Amsterdam. 

In het gebouw dat Rochdale ontwikkelt komen circa 160 woningen: 25 procent studio’s (van ongeveer 40 m2), 55 procent tweekamerwoningen (40 à 45 m2) en 20 procent driekamerwoningen (55 à 60 m2). Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto’s en er komen 360 fietsparkeerplaatsen.

Haarlemmermeer heeft 22 procent sociale huurwoningen. Dat is relatief weinig. Rochdale streeft naar gemengde buurten, waar voor alle typen huishoudens en soorten inkomens een woning is. Door zo’n 160 sociale huurwoningen toe te voegen, draagt Rochdale bij aan een gemengd Hyde Park, met sociale huur op een A-locatie. 

Nico Overdevest, bestuurder Rochdale: “We doen wat we kunnen om betaalbare woonruimte te creëren in de metropoolregio Amsterdam. De plekken waar dat kan zijn schaars. De Haarlemmermeer biedt ruimte onze ambities waar te maken. Daar zijn we blij mee.”

André Snippe (CEO Snippe Projecten): “We hebben een jarenlange relatie met Rochdale om samen betaalbare woningen te realiseren. We zijn blij dat we nu ook in Hyde Park met Rochdale kunnen samenwerken.” 

Wethouder Jurgen Nobel (woningbouw): “Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen in Haarlemmermeer. Hyde Park wordt met o.a. de huurwoningen van Rochdale een gemengde wijk waar voor elke portemonnee wel een woning te vinden is”. 

Peter van Oeveren, regiodirecteur BPD |Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “Als BPD zetten we ons al ruim 75 jaar in om meer betaalbare woningen aan onze gebiedsontwikkelingen toe te voegen. Deze 160 woningen voor Rochdale zijn hier een prachtig voorbeeld van,”.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie