Sinterklaas mocht ook dit jaar weer cadeaus uitdelen aan achtergestelde kinderen in Haarlemmermeer.
Sinterklaas mocht ook dit jaar weer cadeaus uitdelen aan achtergestelde kinderen in Haarlemmermeer. Robert Joore

‘Alleen maar blije gezichten tijdens Sinterklaas Project’

5 december 2022 om 12:02 Overig

HAARLEMMERMEER Make a Child Happy (MaCH) is er om met een klein gebaar het verschil te maken voor kwetsbare kinderen in Haarlemmermeer. In deze tijd gebeurt met een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. Zij kwamen persoonlijk op visite en brachten cadeautjes en wat lekkers mee. De kinderen zongen uit volle borst de sinterklaasliedjes mee. ‘Als we hard zingen dan komt de Sint vast sneller’. 

Vanaf half november neemt de opwinding bij de meeste kinderen weer toe. Op het Sinterklaasjournaal vertelt de Goedheiligman over pakhuizen vol cadeautjes. De speelgoedgidsen vallen op de deurmat. Op school wordt aandacht besteed aan schoencadeautjes en het maken van verlanglijst.

SINTERKLAAS PROJECT In Haarlemmermeer is er het Sinterklaas Project van Stichting Make a Child Happy. De stichting zet zich in voor het welzijn van het achtergestelde kind dat leeft rond de armoedegrens. “Voor 1 op de 10 kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede is een cadeautje op Sinterklaasavond helemaal niet vanzelfsprekend”, legt Toos van der Kamp – Verheugd uit. “Het is ook niet uit te leggen dat Sinterklaas hun huisje voorbij rijdt, terwijl vriendjes en klasgenootjes wél cadeautjes krijgen. De impact op de sociale en emotionele ontwikkeling van een kind is dan ook groot.”

Bij diverse scholen worden kinderen uitgenodigd mee te doen aan dit mooie Sinterklaas project. Om de 255 kinderen blij te maken op 5 december zijn er heel veel cadeautjes, chocoladeletters, rollen pakpapier, vrijwilligers en donateurs nodig.

De stichting is blij met de hoeveelheid hulp en grote bijdrage van een donateur; alle personeelsleden van dit bedrijf helpen mee om al de cadeautjes in te pakken. “Voor de medewerkers is het een feestje om mee te kunnen werken aan een goed doel. Ook zijn ze erg blij met de hulp van stichting Maatvast, die ondersteuning bood bij de organisatie en hun locaties ter beschikking stelde waar de cadeautjes opgehaald konden worden. De deuren stonden open voor een hartelijk welkom voor ieder kind.” 

Na afloop kwamen er emotionele reacties binnen van ouders naar aanleiding van deze Sinterklaasactie. “Huilend vertelden ouders dat zij zo blij waren met dit gebaar. Zulke dagen zijn erg moeilijk voor ouders die geen geld hebben en een hun kind verdrietig zien. Het is niet uit te leggen. Dankbaar dat er wel Sinterklaasfeest gevierd kon worden omdat er aan hen gedacht werd. Een cadeautje en een chocoladeletter, het is een klein gebaar en geeft zoveel vreugde. Die glimlach te toveren op het gezicht van deze kinderen, is goud waard.  Want ieder kind verdient het om gezien te worden op 5 december”, besluit een trotse Toos van der Kamp-Verheugd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie