Afbeelding
PR

Wijkagent Alex Persijn bekroond met zilveren penning KMRD

8 december 2022 om 15:15 Overig

HALFWEG Wijkagent Alex Persijn heeft donderdag uit handen van burgemeester Marianne Schuurmans de zilveren penning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) uitgereikt gekregen.

Wijkagent Alex Persijn was als eerste ter plaatse bij een auto die op zaterdag 26 februari op de N200 in Halfweg in Zijkanaal F te water is geraakt. Getuigen gaven aan niemand uit het voertuig hebben zien komen. 

Terwijl alleen het dak nog zichtbaar was, is Persijn het water ingegaan. Hij vond de bestuurder van de auto, maar kreeg hem niet alleen uit de auto. Een van de inmiddels gearriveerde brandweerlieden is ook het water in gegaan om Persijn te helpen. Samen hebben ze het slachtoffer op de kant gebracht, de brandweer is meteen gestart met de reanimatie.

Ondertussen gingen Persijn en de brandweerman weer terug naar de auto. Hij had een kinderzitje gezien en wilde zeker weten of er geen kind in de auto was achtergebleven.  

De buitentemperatuur was op dat moment 3 graden, het water was waarschijnlijk net zo koud. Wijkagent Persijn had zijn dienstuniform aan, maar heeft niet geaarzeld om het water in te gaan. Hij heeft het welzijn van het slachtoffer boven zijn eigen veiligheid gesteld. Er was een duikersteam onderweg, maar als daar op was gewacht, had het slachtoffer het misschien niet gered.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie