Vanaf juli 2023 geen voorstelling met in Het Oude Raadhuis.
Vanaf juli 2023 geen voorstelling met in Het Oude Raadhuis. Archief

Het doek valt voor Het Oude Raadhuis

8 december 2022 om 16:49 Overig

HOOFDDORP Het Cultuurgebouw heeft per 1 juli 2023 de huur van Het Oude Raadhuis opgezegd. De gemeente heeft laten weten dat de huursubsidie voor het kleine theater aan het einde van dit theaterseizoen stopt. 

Tot onze grote spijt hebben wij moeten besluiten de huur op te zeggen laat de directie van Het Cultuurgebouw in een brief aan de personeel weten. ‘Zonder die subsidie is het voor ons onmogelijk om Het Oude Raadhuis te kunnen blijven handhaven. Dat besluit valt ons zwaar’, is in de brief te lezen.

‘Veel medewerkers, artiesten en bezoekers hebben goede herinneringen aan Het Oude Raadhuis. Het is een unieke plek, waar wij de afgelopen jaren veel talent een podium hebben geboden, als springplank naar het grote publiek. De prachtige historische ruimtes bieden een unieke sfeer en daarom vinden wij het heel jammer dat deze locatie verloren gaat voor Het Cultuurgebouw.’

Het Oude Raadhuis blijft nog tot en met juli 2023 in bedrijf voor de programmering van Het Cultuurgebouw. Alle geplande voorstelling gaan gewoon door. ‘Ook in de toekomst willen wij een springplank bieden voor talent. We zijn nu aan het kijken hoe we dat in kunnen passen in Het Cultuurgebouw, zodat we ook in het volgende theaterseizoen weer een mooi programma kunnen bieden aan artiesten en bezoekers.’

De directie realiseert zich dat de sfeer van Het Oude Raadhuis moeilijk mee te nemen is naar Het Cultuurgebouw. ‘We gaan wel ons uiterste best doen’. 

De gemeente gaat op zoek naar een commerciële exploitant voor Het Oude Raadhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie