Afbeelding
Aangeleverd

Boeren gaan verlicht door de polder

14 december 2022 om 15:00 Overig

HAARLEMMERMEER Wat begon als een spontane actie, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie: de verlichte trekkeroptocht. Op woensdag 21 december dossen meer dan 75 boeren hun trekkers uit met lichtjes, kerstbomen, engelen, kerstmannen, rendieren en bijpassende muziek. Vanaf een uur of 18.00 worden twee routes gereden. Route 1 rijdt richting Zwaanshoek, Vijfhuizen en Hoofddorp. Route 2 zal Nieuw-Vennep, Lisserbroek, Abbenes en Beinsdorp aandoen.

De oorsprong van de gezellige en sfeervolle optocht ligt in het najaar van 2019. De boeren wilden graag iets doen voor de bewoners van Haarlemmermeer. Dit werd zo enthousiast en positief ontvangen, dat het inmiddels een terugkerende happening is. Werd er in 2019 begonnen met zo’n 20 trekkers, dit jaar zijn dat er meer dan 75. Allemaal prachtig versierd, blinkend en flikkerend van de lampjes en versieringen.

Bij het plannen van de routes wordt geprobeerd om zoveel mogelijk langs verzorgingshuizen en dergelijk te rijden. Maar de boeren rekenen er ook op dat een groot aantal bewoners van de Haarlemmermeer de jas aan doet en gezellig langs de route komt staan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie