Appels plukken op Landgoed de Olmenhorst.
Appels plukken op Landgoed de Olmenhorst. Olmenhorst

Drie kandidaten strijden om de Ondernemersprijs Haarlemmermeer en Schiphol 2022

16 december 2022 om 09:44 Overig

HAARLEMMERMEER De winnaar van de ondernemersprijs Haarlemmermeer en Schiphol wordt vrijdagavond bekend gemaakt. Er zijn drie bedrijven genomineerd: Landgoed de Olmenhorst uit Lisserbroek, agtech-bedrijf SMARTKAS en Den Breejen Cruquius. 

Dat Haarlemmermeer een van de ondernemendste, productiefste en innovatiefste gemeentes van Nederland is wordt maar eens onderstreept door publicaties van de laatste jaren in een van Nederlands best gelezen tijdschriften; Elseviers weekblad. Daar eindigt Haarlemmermeer onomstotelijk hoog in de top tien van gemeentes met het beste vestigingsklimaat. 

De Ondernemersprijs Haarlemmermeer en Schiphol draagt bij aan dit ondernemersklimaat. Dat doet de prijs door drie bedrijven voor te stellen die zich met verve onderscheiden van het gros en waarde toevoegen aan de economische vooruitgang van Haarlemmermeer en Schiphol. Vrijdag 16 december wordt uit deze drie bedrijven de winnaar gekozen van de Ondernemingsprijs Haarlemmermeer en Schiphol 2022.

Bij de genomineerden voor de Ondernemersprijs draait het om vier zaken in het bijzonder: lokale inzet, duurzaamheid, inclusie & diversiteit en medewerkersbeleid. Alle drie de bedrijven die dit jaar meedingen naar de prijs hebben dat in huis. Maar de één heeft dat op een andere manier georganiseerd dan de ander. Dat maakt de keuze voor een winnaar dan ook een weerbarstige, maar eveneens een hele spannende.

Landgoed de Olmenhorst wordt gerund door de ondernemende broer en zussen Julius, Amber Elisa en Liselotte de Clercq. Zij zijn de zesde generatie van het ruim 165 jaar oude authentieke landgoed. De Olmenhorst is een eigenzinnig bedrijf en een toonaangevend voorbeeld op het gebied van biologische fruitteelt en hospitality. Naast de mogelijkheid om een appelboom te adopteren, zijn er meerdere accommodaties te huur voor een (bedrijfs)feest, bijeenkomst of huwelijk in de boomgaard. 

Met zijn natuurvriendelijke, belevenisvolle en betekenisvolle instelling scoort Landgoed de Olmenhorst hoge ogen in de regio – veel mensen zijn bekend met de naam en de producten.

SMARTKAS is een agtech-bedrijf met als missie een einde maken aan wereldhonger. Om dit te bereiken, ontwerpt, bouwt, bezit en beheert het bedrijf haar eigen smart farms. Het creëert hiermee een volledig duurzaam, schoon en groen landbouwproces dat vertrouwt op hernieuwbare bronnen voor energie en water, en dat tegelijkertijd op een slimme en efficiënte manier voedsel produceert zonder pesticiden.

Het bedrijf gaat ver in haar zoektocht om de problemen in de landbouwwereld op te lossen en oplossingen te vinden om de hele wereld te voeden. Geen brug te ver, geen oceaan te diep voor deze ambitieuze onderneming. Een inspiratie voor allen die hun beste beentje voor willen zetten in agtechnologie die is staat is om de wereldbevolking te voeden. 

Den Breejen Cruquius is een familiebedrijf en vierde vorig jaar haar 75 jaar bestaan. Den Breejen werkt vanuit de kern Cruquius met een enthousiast team als aannemer aan het uitvoeren van GWW-projecten. 

Bij Den Breejen Cruquius zijn ze erg trots op hun team van vakmensen. “De leden van ons team versterken elkaar en dat is zoals het zou moeten zijn”. Na 76 jaar wordt er een nieuw hoofdstuk geopend bij het bedrijf, maar uiteraard blijven ze doen waar ze goed in zijn. De kracht van Den Breejen ligt in het compleet ontzorgen van de klanten door het proces van A tot Z te begeleiden dankzij de twee pijlers binnen het bedrijf. 

Naast het willen bewaren wat goed is, willen ze ook vernieuwen. Samen met het sterke team op het bedrijfsbureau en de vakmannen buiten kunnen ze iedere uitdaging aan. No mountain too high!

De gemeente Haarlemmermeer en MeerBusiness Haarlemmermeer en Cruquius zijn samenwerkingspartners in de Ondernemingsprijs 2022. De winnaar van de Ondernemingsprijs 2022 Haarlemmermeer en Schiphol is een opstap naar de grote ondernemingsprijs van Noord-Holland.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie