Afbeelding
Ton Dijkstra / BDU

Harde wind spelbreker reparatie Lisserbrug

12 januari 2023 om 17:26 Overig

LISSERBRUG De werkzaamheden aan de Lisserbrug zijn in volle gang. Donderdag zou door aannemer Knook Staal en machinebouw (KSM) worden begonnen met het verwijderen van de beweegbare onderdelen van de brug. Hiervoor is woensdagmiddag een hijskraan op een ‘drijvende bok’ gearriveerd.

Vanwege de harde wind kan de aannemer deze werkzaamheden donderdag niet uitvoeren. De werkzaamheden van het verwijderen van de beweegbare onderdelen zijn doorgeschoven naar vrijdag 13 januari om 19.00 uur. De aannemer werkt door totdat de werkzaamheden klaar zijn. Dus ook ’s nachts, in elk geval op zaterdag en indien nodig op zondag.

De aannemer doet er alles aan om de brug - met tijdelijk wegdek - zondagavond, uiterlijk maandagochtend 16 januari, open te hebben voor het autoverkeer.

De Lisserbrug, de eerste brug die over de Ringvaart is aangelegd, is toe aan groot onderhoud. De beweegbare delen en de motor van de brug zijn aan het einde van hun levensduur. De tandwielen, een aantal assen, de aandrijving en het wegdek is versleten. De elektronica en computers van de belangrijke verbindingsbrug tussen Lisserbroek en Lisse  zijn niet meer van deze tijd. Ook zijn de houten palen langs de waterlijn zijn aan het rotten  , evenals de damwanden. Deze worden allemaal vervangen.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie