Afbeelding
Google.nl

Duizenden handtekeningen voor permanente plek QBeach

27 februari 2023 om 16:00 Overig

BADHOEVEDORP Is er straks nog plek voor QBeach in Badhoevedorp? Dat is de vraag die een aantal bewoners van het dorp zich afvraagt. Zij zijn een petitie gestart waarin ze oproepen om QBeach een permanente plek in het dorp te geven. Inmiddels telt de petitie bijna 4.500 handtekeningen.

Op de plek waar enkele jaren geleden de A9 het dorp doorkruiste, opende in 2019 QBeach haar deuren. Eigenaar Hartger Pen startte er met zijn gezin een beachbar met stadsstrand. 

“QBeach, the best place in Badhoevedorp, dreigt te verdwijnen”, is te lezen in de petitie. “QBeach, dé ontmoetingsplek voor jong en oud uit Badhoevedorp én omstreken, is niet opgenomen in de ontwikkelingsplannen van de gemeente en moet plaatsmaken voor woningbouw. Qbeach verdient een permanente en prominente plek in ons dorp.”

GEMEENTERAAD

Eind november sprak Hartger nog de gemeenteraad toe. “Wij willen graag doorgaan met QBeach,” was zijn indringende boodschap. De eigenaar ligt al een tijd in de clinch met zijn buurman, de heer Huisman. Deze sprak de raad drie maanden eerder aan en liet toen weten zwaar gestrest te zijn door de QBeach. “Ik voel me machteloos. Ik heb drie jaar het gemeentelijke en juridische pad netjes bewandeld, dat betekende mailen, bellen, vragen, en wachten, veel wachten. Toch is er niets opgelost,” zo klonk het destijds uit de mond van Huisman.

Ondernemer Pen en zijn dochter Isabella lieten de raadsleden weten juist van alles gedaan te hebben om overlast te beperken. QBeach, nu tijdelijk gehuisvest op de plek van de voormalige A9, wil graag over zo’n twee jaar elders in het dorp zich vestigen. Negatieve aandacht komt dan uiteraard ongelegen.   

Bewoners laten via de petitie weten dat er een permanente en prominente plek voor QBeach moet komen. “QBeach is het kloppende hart van Badhoevedorp en wij kunnen QBeach niet missen. Gemeente: QBeach moet blijven!” 

CENTRUM

Een plek in het vernieuwde centrum van Badhoevedorp, met levendigheid en terrasjes, zou voor Pen een uitgelezen mogelijkheid zijn. In de raadsvergadering van eind november toonden veel raadsleden begrip en spraken hun steun uit. Voor de verantwoordelijke wethouders ligt de kwestie gecompliceerder. Jurgen Nobel benadrukte dat bij een eventuele nieuwe locatie in Badhoevedorp uit juridisch oogpunt ook andere ondernemers een kans moeten krijgen. Charlotte van der Meij sprak over een lastig dilemma omdat aan de andere kant de klager ook rechten heeft.

Voor de bewoners die de petitie gestart zijn is het een duidelijk verhaal. “Met alle activiteiten en evenementen heeft QBeach een belangrijke sociale functie en lijkt het soms wel een dorpshuis.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie