Afbeelding
Eigen

Drugscriminelen rondom scholen

28 maart 2023 om 14:10 Overig

HAARLEMMERMEER Middelbare scholen in Haarlemmermeer hebben te maken met drugshandelaren en loverboys rondom hun terrein. Dat bleek uit gesprekken die VVD-raadslid Sander Blankestein gevoerd heeft met rectoren van middelbare scholen. 

“De VVD fractie vindt het zorgelijk dat onze Haarlemmermeerse scholieren in aanraking komen met deze vormen van criminaliteit”, zegt Blankestein. Daarom stelde hij bij het vragenuur van de gemeenteraad vragen hierover aan burgemeester Marianne Schuurmans. Die vindt loverboys te aardig klinken. “Het zijn pooierboys”, aldus Schuurmans.

Schuurmans erkent de problematiek en stelt dat de gemeente gastlessen op de scholen inzet om scholieren bewust te maken van de risico’s van verschillende vormen van criminaliteit zoals drugshandel en loverboys. Indien er concrete aanwijzingen zijn van criminaliteit is er een schoolagent inzetbaar. 

Daarnaast is de ‘you choose-campagne’ die was ingezet om wapenbezit onder jongeren tegen te gaan inmiddels ook in gebruik genomen om drugsgebruik tegen te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie